Με πρόταση μομφής απειλούν το Ραχόι οι Σοσιαλιστές

19:43 16/7/2013 - Πηγή: TNSite
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας που είναι στην αντιπολίτευση απειλεί τον πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, με συμβολική πρόταση μομφής σε περίπτωση που αρνηθεί να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο και να δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο διαφθοράς που ταλανίζει το δεξιό, Λαϊκό Κόμμα, εδώ και μήνες.

Το Λαϊκό Κόμμα εξάλλου έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και εκτός και αν υπάρξουν συνταρακτικές εξελίξεις, θα κερδίσει την πρόταση μομφής.

Ωστόσο ενδεχόμενη πρόταση μομφής, που θα είναι η δεύτερη από το 1975 που έπεσε

η δικτατορία του Φράνκο, θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα αναγκάσει τον Ισπανό πρωθυπουργός να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο για να μιλήσει.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ζητά από το Λαϊκό Κόμμα την παραίτηση Ραχόι και την αντικατάστασή του από άλλο πρωθυπουργό και όχι πρόωρες εκλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο Ραχόι, από την πλευρά του, τόνισε ότι συνεχίζει το έργο του. Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται ο πρώην ταμίας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, ο οποίος προφυλακίστηκε τον Ιούνιο και κατηγορείται για δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα.

Στην υπόθεση ενεπλάκη ο πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, μετά την αποκάλυψη εφημερίδας ότι αντάλλαζε μηνύματα με τον πρώην ταμία. Η κυβέρνηση δεν αρνήθηκε την ύπαρξη των μηνυμάτων υποστηρίζοντας όμως ότι αποδεικνύουν πως ο Ραχόι δεν υπέκυψε στον εκβιασμό του Μπαρθένας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα