Με πόσα πας στη Βραζιλία;

15:28 21/11/2013 - Πηγή: TNSite
Θεωρητικά ο μέσος Έλληνας φίλαθλος θα ήθελε να ακολουθήσει την εθνική ομάδα στη Βραζιλία. Και το ιδανικό ταξίδι προβλέπει παραμονή τουλάχιστον ενός μήνα, προκειμένου να ακολουθήσει τη διοργάνωση ως το τέλος. Βέβαια δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το ταξίδι είναι τόσο ακριβό, ώστε το κόστος καθίσταται απολύτως απαγορευτικό ακόμα και για πορτοφόλια πιο εύρωστα από το κομπόδεμα του μέσου συμπατριώτη μας.

Εμείς μπήκαμε στον πειρασμό και το ψάξαμε. Πόσο θα κόστιζε να πας στη Βραζιλία και να γυρίσεις; Ποιο είναι το κόστος ενός αξιοπρεπούς και ασφαλούς ξενοδοχείου;

Λοιπόν, τα νέα δεν είναι καλά. Άσε που, ακόμα και αν έχεις τα λεφτά στην τσέπη ή στην κάρτα, δεν είναι βέβαιο ότι θα βρεις δωμάτιο. Έχουμε και λέμε.

Υποθέτουμε ότι θέλουμε να πάμε στο Ρίο ή στο Σάο Πάολο, ως πόλεις υποδοχής. Η φθηνότερη επιλογή πτήσης είναι 1.483 ευρώ (με την Alitalia), αλλά σήμερα υπάρχουν μόλις 4 θέσεις διαθέσιμες. Επόμενη επιλογή; Swiss με 1.877 ευρώ. Μιλάμε για οικονομική θέση σε ταξίδι που διαρκεί σχεδόν τριάντα ώρες και με την κράτηση σχεδόν οκτώ μήνες πριν. Γενικώς, όποιος δεν κάνει κράτηση μέσα στις επόμενες μέρες, δεν πρόκειται να βρει εύκολο εισιτήριο και ίσως φτάσει να μπει στη Βραζιλία... οδικώς.

Πού θα μείνετε; Δεν είναι εύκολο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία και στα 12 σημεία των αγώνων, είναι σχεδόν γεμάτα στις κρίσιμες ημερομηνίες. Στο Ρίο δε, καλύτερα να στήσεις σκηνή στην Κόπα Καμπάνα: ένα τετράστερο ξενοδοχείο κοστίζει 400 ευρώ τη βραδιά. Ένα τριών αστέρων είναι στα 200. Μετά υπάρχουν ξενοδοχεία δύο αστέρων με 150 ευρώ. Αλλά πόσο ασφαλές είναι να μείνεις σε ξενοδοχείο δύο αστέρων μακριά από το κέντρο της πόλης; Στις μικρότερες πόλεις οι τιμές είναι ελαφρώς χαμηλότερες, αλλά βρίσκεις και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο δίκτυο έχουν εμφανιστεί πια από δωμάτια σπιτιών (με κόστος 30 ευρώ τη μέρα-λογικά είναι σε φαβέλα) μέχρι πλωτά στο Μανάους του Αμαζόνιου με 900 ευρώ το τριήμερο.

Και τα εισιτήρια των αγώνων; Εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα: από 30 ως 150 ευρώ, αν και ένα φθηνό εισιτήριο στο Μαρακανά θα είναι καλύτερο να δίνει και τηλεόραση.

Συμπέρασμα: ο άνθρωπος που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα για να παρακολουθήσει όλη τη διοργάνωση, δεν μπορεί να φύγει χωρίς 10.000 ευρώ (τουλάχιστον!) στην τσέπη. Λογικά θα υπάρξουν πακέτα για τα παιχνίδια της εθνικής, ίσως και πτήσεις τσάρτερ. Καλά θα είναι, αλλά σαν το σουβλατζίδικο της πλατείας δεν είναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα