«Με δουλειά, όλα θα έρθουν»

21:49 26/7/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν νιώθει βαριά τα πόδια από την πίεση που δημιουργούν οι υψηλές απαιτήσεις για την Εθνική. Απεναντίας, δηλώνει βέβαιος πως με σκληρή δουλειά, σαν κι αυτή που γίνεται από την Τετάρτη στο Καρπενήσι, οι επιτυχίες θα έρθουν.

«Όπως έχω πει είμαι... ρούκι... Είναι ωραίο συναίσθημα να βρίσκεσαι εδώ! Δίπλα σε παίκτες πολύ ποιοτικούς, αλλά και ένα πολύ καλό προπονητικό επιτελείο. Το να παίζεις για τη χώρα σου είναι η ύψιστη τιμή... Αυτό που πρέπει όλοι να έχουμε πλέον στο μυαλό μας είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε και τα υπόλοιπα θα έρθουν», τόνισε ο 29χρονος άσος.

Για τις

απουσίες των αντιπάλων, είπε: «Ναι γίνεται κουβέντα, κι εμείς συζητάμε τα διάφορα νέα που υπάρχουν, γιατί ενημερωνόμαστε, αλλά είναι κάτι που δεν πρέπει να μας παρασύρει, δεν πρέπει να μας χαλαρώσει, επειδή το συζητούν όλοι. Αν το αντιμετωπίσουμε λάθος, θα γυρίσει μπούμερανγκ. Εξάλλου, απουσίες έχουμε κι εμείς. Ούτε αυτό πρέπει να ξεχνάμε. Το ζητούμενο για εμάς αυτή τη στιγμή δεν είναι να σταθούμε στα ρόστερ, αλλά στη δουλειά που γίνεται ήδη και που πρέπει να γίνει για να βλέπουμε τα πράγματα καθαρά».

Όσο για το αν οι προσδοκίες για την Εθνική βαραίνουν τα πόδια των παικτών, είπε: «Όχι... Τι πίεση να προκαλέσει; Κάθε χρόνο ισχύει αυτό. Η Εθνική Ανδρών έχει θέσει τις βάσεις για να υπάρχουν προσδοκίες και αυτό είναι κάτι θετικό, όχι κάτι αρνητικό. Οι επιτυχίες της γεννούν προσδοκίες. Άλλωστε απαρτίζεται από παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία. Ακόμη και οι πιο νέοι σε ηλικία έχουν εμπειρίες και διακρίσεις ακόμη, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην πίεση, στα δύσκολα, στη δουλειά και στα συνεχόμενα παιχνίδια».

Η αγάπη του κόσμου για την Εθνική γίνεται αντιληπτή από τον κόσμο που πηγαίνει στο ξενοδοχείο της ομάδας για να πάρει αυτόγραφα από τους παίκτες. «Το μπάσκετ παραμένει το αγαπημένο μας. Μπορεί να έχει μειωθεί η ποσότητα των καλών ομάδων, αλλά το μπάσκετ δίνει στον Έλληνα κίνητρο να το παρακολουθεί, να χαίρεται, να απολαμβάνει, να είναι φίλαθλος. Σε άλλα αθλήματα δεν υπάρχει αυτό. Δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με το μπάσκετ και αυτά που αυτό το άθλημα δίνει».

Και μετά από ένα κουραστικό διάστημα με την Εθνική, οι διεθνείς θα επιστρέψουν στις ομάδες τους. Πόσο δύσκολο είναι αυτό; «Είναι, αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι κιόλας. Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο εκτός από την Εθνική Ομάδα και την προετοιμασία. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη διοργάνωση και το μόνο που βλέπουμε είναι ο στόχος που έχουμε θέσει. Τίποτα άλλο».

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα