Μάρτυρας υπό επιτήρηση η Κριστίν Λαγκάρντ

00:49 25/5/2013 - Πηγή: TNSite
Υπό δικονομικό καθεστώς «συνεπικουρούμενου μάρτυρα», μία ενδιάμεση βαθμίδα μεταξύ του απλού μάρτυρα και του κατηγορούμενου, τέθηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως έκανε γνωστό η ίδια.

Όπως μεταδίδει το BBC,η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν θα αντιμετωπίσει άμεσα κατηγορίες αλλά θα είναι βασικό μάρτυρας και θα κληθεί να καταθέσει.

Η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ

απάντησε σήμερα στα ερωτήματα των δικαστών, στο «Δικαστήριο της Δημοκρατίας», σχετικά με την απόφασή της το 2008 να παραπέμψει σε υψηλού κόστους ιδιωτική διαιτησία τη διένεξη του Μπερνάρ Ταπί για την πώληση της Adidas με την τράπεζα Credit Lyonnais.

«Η απόφαση των δικαστών δεν με εξέπληξε δεδομένου ότι, πάντοτε ενήργησα προς το συμφέρον του γαλλικού δημοσίου και με σεβασμό στον νόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά και χαμογελαστή η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Γάλλος πολυεκατομμυριούχος Μπερνάρ Ταπί έλαβε το 2007 το ποσό των 285 εκατ. ευρώ για να τερματιστεί η διένεξή του με την Credit Lyonnais, έπειτα από ιδιωτική διαιτησία στην οποία κατέφυγε η Λαγκάρντ, με την ιδιότητα τότε της υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαρκοζί. Δεδομένου ότι ο Ταπί ήταν βασικός υποστηρικτής του τότε Γάλλου προέδρου, ερευνάται ο ρόλος της Λαγκάρντ σε εκείνη την διαμεσολάβηση, με αποτέλεσμα να κατηγορείται για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.

Λίγες ώρες πριν την απόφαση των δικαστών, η Γαλλία έδειξε την..έξοδο της Κριστίν Λαγκάρντ από το ΔΝΤ σε περίπτωση που της απαγγελθούν κατηγορίες ενώ ο διεθνής οργανισμός , σε μία προσπάθεια να προστατεύσει την "σιδηρά κυρία" του, θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να αποχωρήσει, αφού εξαρχής γνώριζε γι΄αυτό το "αγκάθι" της Λαγκάρντ.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα