Μαραθώνιος συσκέψεων για συμφωνία έως το Σάββατο με την τρόικα
Αυτό επισήμανε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος που μετέχει στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα
Στη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν έως τώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Μπέζας, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία με την τρόικα για έναν μηχανισμό περικοπής των δαπανών, οι οποίες υπερβαίνουν το μηνιαίο πλαφόν στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως να διευκρινισθεί εάν έχει καλυφθεί πλήρως, έστω και προς το παρόν, η δημοσιονομική «τρύπα» στο ταμείο.
Ο ίδιος παράγοντας διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύει τόσο για τις κλινικές, όσο και για τα διαγνωστικά κέντρα, αλλά με διαφορετικό για κάθε περίπτωση τρόπο. «Όποιος ξεπερνά το πλαφόν δεν θα πληρώνεται και όποιος αρνηθεί περίθαλψη θα βγαίνει εκτός συστήματος του ΕΟΠΥΥ δια παντός», επισήμανε χαρακτηριστικά. Πάντως, πρόσθεσε ότι, αν και το μέτρο είναι αντικίνητρο για την υπέρβαση των δαπανών, δεν υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη του και η εφαρμογή του οφείλεται στην αδυναμία του κράτους να ελέγξει τις δαπάνες.
Από την πλευρά του, στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, ανέφερε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές και πρόσθεσε ότι είναι θέμα διαχείρισης εάν θα συμπεριληφθεί ως προαπαιτούμενο στο Μνημόνιο (σημειώνεται ότι βάσει του υπάρχοντος Μνημονίου θα έπρεπε η διάταξη να έχει ψηφισθεί έως το τέλος Ιουνίου). Παράλληλα, κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν να θέσουν στις προαπαιτούμενες δράσεις το νέο Επενδυτικό Ταμείο.
«Δεν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις στην ΔΕΗ έως το τέλος του χρόνου» ανέφερε, εξερχόμενος από την συνάντηση, παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος, προσθέτοντας, πάντως, ότι δεν μπορεί να υπάρξει από τώρα δέσμευση για το 2014. Δήλωσε, επίσης, ότι θα υπάρξει μείωση στα τιμολόγια του βιομηχανικού ρεύματος κατά 10-15% και επισήμανε ότι η απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας ισχύει και προχωρά κανονικά.
NewsBeast
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- ΕΛ.ΑΣ: «Η νύχτα τώρα ξεκίνησε»
- Σε ρεματία εγκλωβίστηκαν οι Αλβανοί δολοφόνοι..- "Ή θα παραδοθούν ή θα πεθάνουν"..λένε οι αστυνομικοί..
- H express servise κατακεραυνωνει την "εθνικη"
- Ένταλμα σύλληψης για τον Σον Κόνερι
- Αυτοί είναι οι Αλβανοί που σκοτώθηκαν πριν λίγο από την ανταλλαγή πυρών με τα ΕΚΑΜ
- Ο Σπύρος Βελλινιάτης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο [Video]
- Για πρώτη φορά στα 150 χρόνια γυναίκα αρχηγός στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TNSite
- Σκηνές πολέμου στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας
- Γυναίκα στην αρχηγία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
- Τελευταίο αντίο στον 16χρονο αυτόχειρα
- Η Ελένη Μενεγάκη αγκαλιά με τον καλό της στα Άχλα
- Βάνα Μπάρμπα: Τα γενέθλια της κόρης της
- Δήλωσε συμμετοχή κι έφυγες για Μεξικό
- Τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Αθήνας - Μαδρίτης
- Σε ποια νερά να μην βουτήξετε
- Η συγκλονιστική «Εδέμ» στο Athens Open Air Film Festival
- Μένει στη Μίλαν ο Ελ Σαραουί

- Τελευταία Νέα TNSite
- Μαραθώνιος συσκέψεων για συμφωνία έως το Σάββατο με την τρόικα
- Στον Πανθρακικό ο Πόποβιτς
- Χορηγούνται αναισθητικά για στείρωση σε 100 αδέσποτα
- Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ
- «Η ανεργία των νέων το πιο πιεστικό πρόβλημα για την Ευρώπη»
- «Ψυχή μας, οι φίλαθλοι μας…»
- Ο Μόρσι καλεί το στρατό να αποσύρει το τελεσίγραφο
- Σε ποια νερά να μην βουτήξετε
- Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της 17χρονης Κατερίνας
- Τα τυπικά για Διαμαντίδη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- ΔΕΙΤΕ: To ψάρι που ανακάλυψε το ελιξήριο της ζωής! Είναι πάνω από 200 ετών!
- "Ο άνθρωπος που "φταίει" για όλα, δικαιώθηκε σε όλα" άποψη αναγνώστη
- Συγκρούσεις έξω από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου
- Πέντε άνδρες βίασαν δημοσιογράφο σε διαδήλωση
- Συρία: Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών
- Με ένα τηλεφώνημα η αποκομιδή νεκρών ζώων
- Στέλιος Ρόκκος: Ο Πλούταρχος να αλλάξει αμέσως δουλειά