«Μακάρι να ‘χαμε μαγικό ραβδάκι…»

22:50 15/12/2013 - Πηγή: TNSite
Η εικόνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα Βάρης ήταν ξανά προβληματική. Αρκετά προβληματική για ν’ ακούσει κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες στο ημίχρονο.

Παρόλο που τόνισε όμως ότι καταλαβαίνει τον κόσμο, ο Τραϊανός Δέλλας τόνισε ότι είναι απαραίτητο να κάνει υπομονή.

Ο «Κολοσσός» σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο να παίξεις ποδόσφαιρο και να δημιουργήσεις απέναντι σε τόσο πολυπρόσωπες άμυνες, ακόμα κι αν οι αντίπαλοι είναι ερασιτέχνες.

Αφού ανέφερε λοιπόν ότι «ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος» και τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει…

μαγικό ραβδί, υπογράμμισε ότι με πολλή δουλειά θα χτιστεί σιγά-σιγά μια ισχυρή ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δέλλας

Για το σημερινό παιχνίδι: «Κλείσαμε μία εβδομάδα αρκετά δύσκολη, γιατί και την προηγούμενη Κυριακή είχαμε μία άσχημη εικόνα και ένα άσχημο αποτέλεσμα και αυτό έφερε γκρίνια και πίεση. Μεσοβδόμαδα παίξαμε παιχνίδι πρωταθλήματος που κι αυτό έπαιξε το ρόλο του. Ήρθαμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι Κυπέλλου, μετά από μία δύσκολη εβδομάδα.

Τα παιδιά προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, όπως κάνουν σχεδόν πάντα. Άλλες φορές μας βγαίνει, άλλες όχι. Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που μας περίμενε στο μισό γήπεδο. Δεν θυμάμαι να μας δημιούργησαν κάποια φάση, ενώ εμείς προσπαθήσαμε να ανοίξουμε την άμυνα κυρίως από τα πλάγια.

Στο πρώτο ημίχρονο νομίζω δεν κάναμε φάσεις τόσες πολλές. Στο δεύτερο ημίχρονο ίσως αγχωθήκαμε λίγο περισσότερο, πάντα όμως προσπαθούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό. Ειδικά όταν δεν είσαι τόσο φρέσκος, μετά από τρία σερί ματς. Το αφήνουμε κι αυτό πίσω. Προχωράμε δυνατά για να πετύχουμε το στόχο μας που από την αρχή είναι βγάλουμε την ομάδα από την κατηγορία».Για το αν πιστεύει πως η ομάδα έπεσε αγωνιστικά, τη στιγμή που πήγε να πετύχει κάτι καλό, σε σερί παιχνίδια: «Δεν θα μιλήσω ούτε για ανέβασμα, ούτε για πισωγύρισμα. Θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας στα στάνταρ που θέλουμε εμείς. Σίγουρα σε κάποια παιχνίδια δεν έχουμε αυτά τα στάνταρ.

Είχαμε το αποτέλεσμα την Κυριακή, δεν είχαμε μία καλή εμφάνιση την Τετάρτη. Ο πανικός, να ξέρετε, είναι ο πιο κακός σύμβουλος. Ειδικά όταν αυτός ο πανικός έρχεται απ' έξω. Στην ομάδα μέσα δουλεύουμε με υπομονή να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το αν θεωρεί λογικό να δυσκολεύεται τόσο πολύ κάθε εβδομάδα μία επαγγελματική ομάδα, όπως η ΑΕΚ, απέναντι σε ερασιτεχνικές. Και για το αν δικαιολογούνται οι λιγοστές στο ημίχρονο αποδοκιμασίες: «Δεν δικαιολογούνται οι αποδοκιμασίες και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από το μηδέν. Και οι ερασιτέχνες ποδόσφαιρο παίζουν. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πολεμήσουν εμάς. Το χαρακτηριστικό τους είναι να κλείνονται στην άμυνά τους.

Το πιο δύσκολο στο ποδόσφαιρο είναι να δημιουργείς και όχι να καταστρέφεις. Και εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στο γήπεδο. Δημιουργούμε μία νέα ομάδα από την αρχή της. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Καταλαβαίνω την αγωνία του, αλλά πρέπει να υπάρχει υπομονή. Όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή.

Μακάρι να είχαμε το μαγικό ραβδάκι να τα αλλάζαμε όλα. Δεν είναι εύκολο όμως. Όχι μόνο για μένα. Για κανέναν. Προσπαθούμε, δεν είπαμε ότι θα γίνουμε από τη μια στιγμή στην άλλη υπερ-ομάδα. Αλλά θα το χτίσουμε. Αν, όμως, ο ένας τραβάει δεξιά κι ο άλλος αριστερά, δεν θα το χτίσουμε σαν ομάδα».

Πηγή: Sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα