«Κινείται» το πετρέλαιο θέρμανσης στο Ηράκλειο

19:50 27/12/2013 - Πηγή: TNSite
Να βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης φαίνεται πως έχουν αρχίσει οι κάτοικοι του Ηρακλείου και το κρύο ολοένα κάνει και πιο αισθητή την παρουσία του.

Οι βενζινοπώλες βλέπουν να φεύγουν μεγάλες ποσότητες από τα πρατήρια τους, γεγονός που κρίνεται ως θετικό, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους καταναλωτές που θα ζεστάνουν το σπίτι τους.

Φυσικά δεν λείπουν και εκείνοι για τους οποίους το πετρέλαιο θέρμανσης

αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο, αφού όσο βαθιά και να βάλουν το χέρι στη τσέπη, δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ για τη συνήθεια αυτή που στις μέρες μας θεωρείται πολυτέλεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών του νομού, Λυκούργο Σαμόλη, η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης έχει ξεκινήσει με καλές διαθέσεις αφού οι βενζινοπώλες της πόλης αλλά και του νομού εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την κίνηση που υπάρχει αυτή τη περίοδο στην αγορά.

Αυτό εξηγεί ο κ. Σαμόλης «οφείλεται πρώτα στο κρύο και μετά στο ότι οι καταναλωτές υποχρεούνται κατά κάποιο τρόπο να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου προκειμένου έτσι να πάρουν το αντίστοιχο επίδομα θέρμανσης που τους αναλογεί», λέει χαρακτηριστικά στο prismanews.gr o κ. Σαμόλης.

Δεν λείπουν βέβαια εκείνοι που ακόμα δεν μπορούν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου. Γι’ αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρατηριούχοι στο Ηράκλειο εξυπηρετούν και εκείνους τους καταναλωτές οι οποίοι ζητούν μικρές ποσότητες, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι προς το συμφέρον τους. «Κατανοούμε όμως την ανάγκη των καταναλωτών και τους εξυπηρετούμε», αναφέρει ο κ. Σαμόλης.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο Ηράκλειο κυμαίνεται στο 1,28 με 1.29 ευρώ το λίτρο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα