Κέρκυρα - Συνάντηση Μουσουρούλη – Τρεπεκλή για τα ορφανά λιμάνια

15:37 9/5/2013 - Πηγή: TNSite

Χωρίς απτά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μαθρακίου κ. Αργυρό, μετά από πρόσκληση του ίδιου του Υπουργού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υπόθεση των λεγόμενων «ορφανών» λιμανιών στην περιφέρεια της Κέρκυρας.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΑ, ο κ. Αργυρός είπε το Υπουργείο προκρίνει τη λύση σύστασης Διεύθυνσης Μικρών Λιμενικών Έργων στο

Δήμο για να αντιμετωπισθούν τα άμεσα προβλήματα των μικρών λιμανιών
Στο μεταξύ
Επερώτηση στον Περιφερειάρχη με αντικείμενο τα προβλήματα στα λιμάνια του Αγ. Στεφάνου και των Διαποντίων κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση, Γιώργος Καλούδης.
Ο κ. Καλούδης υπογραμμίζει ότι τουλάχιστον δυο μήνες μετά τη διαπίστωση ότι τα λιμάνια των νησιών δεν είναι λειτουργικά λόγω διαφόρων προβλημάτων, οι κάτοικοι των Διαποντίων παραμένουν ουσιαστικά αποκλεισμένοι και στερούνται βασικά αγαθά. Επισημαίνει ότι παρά τις εδώ και ένα χρόνο ανακοινώσεις δεν έχει δημοπρατηθεί το έργο για το νέο Λιμάνι της Ερείκουσας, στους Οθωνούς παρατηρείται αμμόχωση και στο Μαθράκι φύκια έχουν γεμίσει το λιμάνι .
Στην ερώτησή του ο κ. Καλούδης βάλλει κατά της κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή για την κατάργηση της εκπροσώπησης της Αυτοδιοίκησης στον ΟΛΚΕ και για την εκκρεμότητα επί χρόνια με τα λεγόμενα ορφανά λιμάνια της περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Καλεί, δε, τον περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα προς έχει αποστείλει στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα