Κέρι και Μουν ικανοποιημένοι για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον ΟΑΧΟ

16:43 12/10/2013 - Πηγή: TNSite
Την ικανοποίησή του εξέφρασε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), χαιρετίζοντας «την ζωτικής σημασίας αποστολή» που διεξάγει στη Συρία για την καταστροφή των χημικών όπλων.

Όπως σημείωσε ο Κέρι: «Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ τον θάνατο περισσότερων από 1.000 αθώων Σύρων, που σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου. Έπειτα από αυτή την φοβερή επίθεση, ο ΟΑΧΟ πραγματοποιεί μια εξαιρετική δουλειά

σε χρόνο ρεκόρ για να απαντήσει σε αυτή την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

«Σήμερα η επιτροπή Νόμπελ δίκαια αναγνώρισε το θάρρος και την αποφασιστικότητα αυτής της ζωτικής σημασίας αποστολής που πραγματοποιείται εν μέσω πολέμου στη Συρία», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός.

Τη βράβευση του ΟΑΧΟ χαιρέτισε εξάλλου και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, επαινώντας το έργο του στον τομέα του αφοπλισμού και της μη διάδοσης των χημικών όπλων.

«Όπως ο ΟΗΕ, και ο ΟΑΧΟ δημιουργήθηκε από την θεμελιώδη απέχθεια προς τις θηριωδίες του πολέμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Μπαν, αναφερόμενος στο έργο του οργανισμού στη Συρία και πρόσθεσε πως:

«Αυτή η βράβευση έρχεται περίπου 100 χρόνια μετά την πρώτη επίθεση με χημικά όπλα και 50 ημέρες μετά από μια απεχθή χρήση των όπλων αυτών στη Συρία τα χημικά όπλα παραμένουν ένας προφανής κίνδυνος που παραμένει πάντα επίκαιρος».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα