Καθοδόν για τo 11o Φεστιβάλ Κύπρου!

23:08 9/4/2013 - Πηγή: TNSite

To 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2013» επανέρχεται, γεμάτο κινηματογραφικές εκπλήξεις, στις οθόνες του Θεάτρου Ριάλτο και του Κινηματογράφου Ζήνα Πάλλας, από τις 19 μέχρι και τις 28 Απριλίου 2013.

Καθημερινά, θα προβάλλονται μερικές από τις πιο πολυβραβευμένες ταινίες της χρονιάς αλλά και ταινίες νέων και καθιερωμένων δημιουργών που ξεχώρισαν από τον παγκόσμιο ανεξάρτητο κινηματογράφο. Διεθνείς και εγχώριες παραγωγές, ειδικά αφιερώματα, παράλληλες προβολές, εργαστήρια

και μουσικές εκδηλώσεις θα συνθέσουν το φετινό πρόγραμμα του επίσημου διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Κύπρου.

Το Φεστιβάλ, το οποίο είναι φέτος αφιερωμένο στην μνήμη του Διευθυντή Φωτογραφίας, Κύπριου Χάρη Σαββίδη, στόχο έχει να προωθήσει τον παγκόσμιο και κυπριακό κινηματογράφο, να στηρίξει και να προβάλει το έργο ανερχόμενων αλλά και δημοφιλών δημιουργών και φιλοδοξεί να αναδείξει τη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας, φέρνοντας τον διεθνή ανεξάρτητο κινηματογράφο πιο κοντά στ ο κυπριακό κοινό.

Όσον αφορά τα βραβεία που θα δοθούν η Διεθνής τριμελής κριτική επιτροπή θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (συνοδευόμενο από το ποσό των € 6.000), το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής (συνοδευόμενο από το ποσό των € 3.000) και το Βραβείο Glocal Images (συνοδευόμενο από το ποσό των € 1.000).

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και για το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών μπορείτε να αποτείνεστε στα τηλέφωνα 77 77 77 45 και 77 77 25 52 ή / και στην σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα