Καθηγητές «τα έψαλαν» στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης

09:50 26/12/2013 - Πηγή: TNSite
Κάλαντα διαμαρτυρίας με συνοδεία κιθάρας έψαλαν στον yπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θοδωρή Καράογλου εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα την παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τον υπουργό να μη τους ευχηθεί το παραδοσιακό και «του χρόνου» αφού το 2013 βρέθηκαν εκτός σχολείων, ενώ απειλούνται και με απόλυση.

Ο υπουργός ευχήθηκε τελικά υγεία καλές γιορτές στους εκπαιδευτικούς, καλή δύναμη και καλύτερες συνθήκες για την επόμενη χρονιά, αποκατάσταση των αδικιών, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι και ο ίδιος

παραδέχεται ότι πολλές φορές αναγκάστηκε η κυβέρνηση να πάρει άδικες αποφάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους δεν παρέλειψαν να ασκήσουν κριτική στην κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει συναδέλφους τους να είναι εξαθλιωμένοι, να απειλούνται με απόλυση και παιδιά να πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών και από τον υποσιτισμό.

Ο υπουργός ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν κουράγιο και αυτοί του απάντησαν ότι δεν αντέχουν άλλο να «βάζουν πλάτη» και τόνισαν ότι 500 περίπου συνάδελφοί τους θα μείνουν χωρίς δουλειά, ενώ δεν έχουν αξιολογηθεί και ρώτησαν τον υπουργό πως είναι δυνατόν να ζήσουν όταν βρεθούν στην ανεργία.

Ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι καλύτερο από το 2013 και ευχήθηκε να λυθούν τα προβλήματα των εκπαιδευτικών για να λάβει την απάντηση:

«Κύριε υπουργέ ακούμε την ίδια επωδό το 2012 θα είναι καλύτερο από το 2011, το 2013 από το 2012 και το 2014 από το 2013. Επιτρέψτε μας να αμφιβάλλουμε» του είπαν.

Η πρωτότυπη διαμαρτυρία έληξε με την επίδοση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών στον κ. Καράογλου.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα