Καταρρέει το κόμμα του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία

14:00 7/10/2013 - Πηγή: TNSite
Καταρρέει το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία αφού χάνει περισσότερες από έξι μονάδες μέσα σε ένα μόλις μήνα, ενώ στη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ανεβαίνει το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο.

Συγκεκριμένα και μετά την διαφαινόμενη διάσπαση της κεντροδεξιάς και την επικράτηση του Αντζελίνο Αλφάνο, γενικού γραμματέα του Pdl-Forza Italia, συγκεντρώνουν μόλις το 20% των προτιμήσεων, με το MoVimento 5 Stelle του Μπέπε Γκρίλο να συγκεντρώνει το 20,9% των ψήφων.

Η δημοσκόπηση,

που πραγματοποιήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Sky tg 24 της Ιταλίας, φέρνει στην πρώτη θέση την κεντροαριστερά και το Pd με 32,2%, που καταγράφει μια άνοδο σχεδόν 4% από την προηγούμενη καταμέτρηση στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι.

Όσον αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών στις προτιμήσεις των Ιταλών ψηφοφόρων, προηγούνται ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα με τον δήμαρχο της Φλωρεντίας και «δελφίνο» στο εσωτερικό του Pd Ματέο Ρέντσι, και ακολουθούν ο Αλφάνο με τον Γκρίλο και ο πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης με σκούρο μπλε και με γκρίζο τα ποσοστά που κατέγραψε η δημοσκόπηση τον προηγούμενο μήνα ενώ παραπλεύρως τα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα κόμματα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα