Καψής:''Το μείζον είναι να φτιάξουμε μία νέα δημόσια τηλεόραση''

23:50 10/7/2013 - Πηγή: TNSite

Το γεγονός ότι επίκειται η πρώτη εκπομπή της νέας ΕΡΤ (ή ΕΔΤ –Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση όπως προσωρινά θα λέγεται) επιβεβαίωσε πριν από λίγο αρμόδιος υφυπουργός κ. Παντελής Καψής, μιλώντας στον Ν. Ευαγγελάτο και στον Σκάι, αλλά «εκ των ενόντων» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δηλαδή με ταινίες, ντοκιμαντέρ και εκπομπές αρχείου τις πρώτες ημέρες.

Όπως διευκρίνισε, αναγκαστικά το πρόγραμμα της νέας ΕΡΤ θα είναι περιορισμένο στον συγκεκριμένο

χαρακτήρα εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου χώρου, καθώς η εκπομπή δεν γίνεται από την Αγία Παρασκευή, λόγω κατάληψης του κτιρίου όπως διευκρίνισε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιηθεί η συμφωνία για την πρόσληψη 2000 εργαζόμενων. «Αν ήμασταν στην ΕΡΤ θα είχαμε ένα πολύ καλύτερο πρόγραμμα... Αλλά δεν θα μείνουμε όμηροι κάποιων όχι εργαζόμενων αλλά συνδικαλιστών… Έχουν καταλάβει το κτίριο και εμποδίζουν να γίνουν εκπομπές» ισχυρίσθηκε ο υφυπουργός.

Για τον ίδιο λόγο ανέφερε ότι «το πρόγραμμα θα είναι αναγκαστικά πολύ πιο λιτό», ενώ πρόσθεσε ότι σε πρώτη φάση οι συμβάσεις θα είναι δίμηνες, προκειμένου να συναφθούν σύντομα και με ειδική μοριοδότηση των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ, ενώ σε δεύτερη φάση θα υπάρξει μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

«Θα προχωρήσουμε και το μείζον είναι να φτιάξουμε μία νέα δημόσια τηλεόραση» διαβεβαίωσε.
Τόνισε ακόμα ότι η εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης είναι εξορισμού σύννομη και εν γνώσει του ΕΣΡ, όπως και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα νομιμότητας.

Star.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα