Κάντο όπως η Ιρλανδία: Μετά το μνημόνιο βγαίνει στις αγορές αναζητώντας 3 δισ. ευρώ

12:16 7/1/2014 - Πηγή: TNSite

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Διαθεσίμων σχεδιάζει να κατανείμει τους τίτλους σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Bloomberg και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τράπεζες όπως η Barclays Plc ,η Citigroup Inc , η Danske Bank A / S ,η Davy ,η Deutsche Bank AG και η Morgan Stanley αναμένεται να διαχειριστούν το μεγαλύτερο μέρος

του ομολογιακού δανείου.

"Αναμένουμε σημαντική ζήτηση και η έκδοση αναμένεται να υπερκαλυφθεί" αναφέρει ο αναλυτής της Cantor Fitzgerald LP στο Δουβλίνο, Ryan McGrath.

Η Ιρλανδία βγήκε από το μνημόνιο στις 15 Δεκεμβρίου. Είναι η πρώτη χώρα που το κατάφερε μετά τη κρίση χρέους που ξέσπασε στην Ευρώπη το 2009.

Το πακέτο διάθεσης το οποίο πήρε από την Τρόικα το Νοέμβριο του 2010 ήταν ύψους 67,5 δισ. ευρώ.

Οι αποδόσεις ρεκόρ

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιρλανδίας μειώθηκε κατά δύο μονάδες βάσης αγγίζοντας 3,33% που το χαμηλότερο από τον Ιανουαρίου του 2006.

Σύμφωνα με τον αναλυτές τα νέα ομόλογα πιθανώς να πωλούνται με απόδοση 3,7%.

Ο υπουργός Οικονομικών Michael Noonan δήλωσε την 6η Δεκεμβρίου ότι ελπίζει η Moody θα αυξήσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας το τρέχον έτος.

Ο οίκος Moody's επιφύλασσε μία δυσάρεστη έκπληξη για την χώρα αφού προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης καταθέσεων (deposit ratings) της Bank of Ireland, κατά μια βαθμίδα, σε Ba2 από Βa1 προηγουμένως, διατηρώντας αρνητικό outlook.Όπως εξηγεί η Μοοdy's, η υποβάθμιση αντανακλά την πεποίθηση του οίκου για την αύξηση των κινδύνων για τους μετόχους - ομολογιούχους της τράπεζας οι οποίοι αφορούν:

- στις συνεχιζόμενες πιέσεις στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού της τράπεζας- στις προκλήσεις που ενδέχεται να προκύψουν μετά τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ το 2014.

Πηγή: bloomberg

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα