Ηττα και αποκλεισμός για την Ξάνθη

23:32 8/8/2013 - Πηγή: TNSite
Η Ξάνθη δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο Βέλγιο, γνώρισε δεύτερη ήττα από την Σταντάρ Λιέγης με 1-2 και αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Η ομάδα του Καραγεωργίου είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος, αλλά λύγισε στο δεύτερο.

Ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου, έκανε την έκπληξη, αφήνοντας στον πάγκο τον Μάνταλο και ξεκινώντας στην βασική 11άδα τον Παϊτο, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα της

ελληνικής ομάδας.

Μόλις στο 6', η Σταντάρ βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο Μπιλό βρέθηκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Κυριακίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μπεν Χαϊμ.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, η Ξάνθη βρήκε τα πατήματα της στο γήπεδο, έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα της και προσπαθούσε, κυρίως με τους Μαρίν και Μαρσελίνιο, να γίνει απειλητική.

Στο 34', ο Κυριακίδης αρχικά έκανε λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπατσουαγί να βγει τετ α τετ, ωστόσο στην συνέχεια ο τερματοφύλακας της ελληνικής ομάδας κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Ενα λεπτό μετά, οι ακρίτες έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0, όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Μαρίν έκανε την σέντρα, αλλά το σουτ του Μαρσελίνιο στην κίνηση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Λουζόν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, όπως και το πρώτο. Η Σταντάρ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας στο 46', με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μπιλό.

Ωστόσο, στο 52' ο Μπιλό δεν αστόχησε. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση των βέλγων, ο Μπατσουαγί "έσπασε" την μπάλα στον Μπιλό, ο οποίος σε κενό τέρμα άνοιξε το σκορ για την Σταντάρ.

Παρά το 1-0, ο στόχος της Ξάνθης δεν είχε αλλάξει, ωστόσο η ομάδα του Καραγεωργίου δεν μπορούσε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων.

Ετσι στο 70', η Σταντάρ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, "κλειδώνοντας" παράλληλα την πρόκριση της στα πλέι οφ του Europa League.

Μετά από πάσα του Μπατσουαγί και αδράνεια της άμυνας της Ξάνθης, ο Ντε Καμάργκο με προβολή νίκησε τον Κυριακίδη και διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Στο 84', η Ξάνθη κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής, με τον Τριάντη να βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Ντε Γκούζμαν, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Καβασίμα και μείωσε σε 1-2 για την ελληνική ομάδα, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα