Ιράκ: Ανετράπη βομβιστική επίθεση εναντίον δημοτικού σχολείου

20:35 7/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ένας φύλακας συνέλαβε σήμερα μια γυναίκα καθώς ετοιμαζόταν να τοποθετήσει μια βόμβα κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο στο Ιράκ, ενώ τέσσερα μέλη της πολιτοφυλακής Σάχουα, που μάχεται κατά της αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σε μια άλλη επίθεση.

Η γυναίκα προσπάθησε να τοποθετήσει μια βόμβα κοντά στον τοίχο ενός σχολείου στη Μαντάιν, νότια της Βαγδάτης, όμως συνελήφθη από έναν από τους φύλακες του σχολείου, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Η απόπειρα αυτή πραγματοποιήθηκε

μία ημέρα μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον ενός δημοτικού σχολείου στο σιιτικό χωριό Καμπάκ, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 10 μαθητές.

Εξάλλου, βόρεια της Βαγδάτης δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμους εξερράγησαν την ώρα που πέρναγαν μαχητές της πολιτοφυλακής Σάχουα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις εξ αυτών και να τραυματιστούν πέντε ακόμη, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πολιτοφυλακή Σάχουα δημιουργήθηκε το 2006 από φυλάρχους σουνιτικών περιοχών και πολεμά εναντίον της αλ Κάιντα. Οι μαχητές της πολιτοφυλακής είναι συχνά στόχος της εξτρεμιστικής οργάνωσης, που τους θεωρεί προδότες.

(Πηγή:ΑΠΕ)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα