ΗΠΑ-Βοστόνη: Εκρήξεις κοντά στον Μαραθώνιο - Πληροφορίες για τραυματίες. Aυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας στη Ν. Υόρκη

22:47 15/4/2013 - Πηγή: TNSite

Δύο ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκανλίγο μετά τις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, κοντά στην γραμμή τραυματισμού στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης, ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα των ΗΠΑ.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες, δρομείς και επισκέπτες και στο σημείο επικρατεί πανικός. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά .

Οι αστυνομικές αρχές εκκένωσαν τον χώρο γύρω

από τη γραμμή τερματισμού, η οποία χαρακτηρίστηκε "επικίνδυνη ζώνη", και εξετάζουν την πιθανότατα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η μία έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών και η περιοχή “χτενίζεται” από τις ειδικές μονάδες της αστυνομία και της αντιτρομοκρατικής.

H αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί , δύο στο σημείο του τερματισμού της διαδρομής και ένας έξω από ένα ξενοδοχείο της Βοστόνης.

Η υπηρεσία συγκοινωνιών έχει σταματήσει την κυκλοφορία των μέσων μαζικής μετακίνησης στο κέντρο της πόλης.

Οι άνθρωποι δήλωναν φοβισμένοι, κυρίως όσοι έβγαιναν μέσα από τα κτίρια, ακούγοντας το θόρυβο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σημειώθηκε έκρηξη στη Βοστώνη, κοντά στην γραμμή τερματισμού ενός μαραθωνίου που λάμβανε χώρα. Κατά την αστυνομία, υπάρχουν τραυματίες

Δύο τεράστιες εκρήξεις σημάδεψαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης στο σημείο όπου βρισκόταν η γραμμή του τερματισμού.

Εκπρόσωπος του Boston Marathon, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανένα η είσοδος ή η έξοδος από το κτίριο του ξενοδοχείου που βρίσκεται η έδρα του μαραθωνίου. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν αρκετές απώλειες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η έκρηξη ήταν τρομακτική ενώ στη σκηνή υπάρχουν διαμελισμένα θύματα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 άτομα που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για το αν οι εκρήξεις αποτελούν τρομοκρατικό χτύπημα ενώ τα media των ΗΠΑ να αναφέρουν ότι οι εκρήξεις μπορεί να προκλήθηκαν από κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο φυσικού αερίου της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα