Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ξαναφέρνει κάτι από Χάρι Πότερ στην οθόνη

23:43 2/10/2013 - Πηγή: TNSite

Τελικά στη Warner κατάφεραν να επαναφέρουν ακόμα και τον Χάρι Πότερ. Ναι, τη σειρά που το «επικό φινάλε», όπου «εδώ τελειώνουν όλα» σφράγιζε για πάντα ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του σινεμά του φανταστικού, σημειώνοντας εξίσου επικές εισπράξεις στο μποξ όφις. Εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, αλλά και τις διευκρινίσεις της συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ,

αυτό που ετοιμάζεται είναι μια νέα σειρά από ταινίες βασισμένες στο έργο της «μαμάς» του μικρού μάγου του Χόγκουαρτς «Fantastic Beasts and Where to Find Them», που θα μας ξαναγυρίσει στον κόσμο των μαγισσών και των μάγων, πολλά χρόνια όμως πριν από το το χαριποτερικό έπος.

Το βιβλίο, που υποτίθεται ότι είναι γραμμένο από το χαρακτήρα Νιουτ Σκαμάντερ και το συναντάμε στο «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» είναι στην πραγματικότητα έργο της Ρόουλινγκ και όπως εξηγεί, στην κινηματογραφική μεταφορά του θα έχει για κεντρικό ήρωα τον φανταστικό συγγραφέα του, χωρίς όμως να είναι πρίκουελ των περιπετειών του Πότερ. «Όλα άρχισαν όταν η Warner ήλθε με την πρόταση να μετατρέψουμε το “Fantastic Beasts” σε ταινία» αναφέρει η εμπνευστής του πιο επιτυχημένου νεανικού saga φαντασίας όλων των εποχών. «Βρήκα την ιδέα πολύ διασκεδαστική, αλλά μου ήταν δύσκολο να φανταστώ τον Νιουτ, υποτιθέμενο συγγραφέα του βιβλίου, να σκιαγραφείται από κάποιον άλλο εκτός από μένα. Έχοντας ζήσει για πολύ καιρό μέσα στο φανταστικό σύμπαν που δημιούργησα έχω γίνει προστατευτική με τους χαρακτήρες και ήδη γνωρίζω πολλά για τον Νιουτ. Όπως ξέρουν οι σκληροπυρηνικοί φαν του Χάρι Πότερ, τον αγαπώ τόσο που πάντρεψα τον εγγονό του Ρολφ με έναν αγαπημένο χαρακτήρα της σειράς τη Λούνα Λάβγκουντ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Grudge Match»: Πρώτο τρέιλερ για τη ρεβάνς των συνταξιούχων!

«Αν και η ιστορία τοποθετείται και πάλι στον κόσμο των μάγων και των μαγισσών όπου για 17 χρόνια έζησα κι εγώ μαζί τους ευτυχισμένη, το «Fantastic Beasts» δεν είναι ούτε πρίκουελ ούτε σίκουελ της σειράς του Χάρι, αλλά μια επέκταση του μαγικού κόσμου. Οι νόμοι και τα έθιμα της μυστικής κοινωνίας των μάγων θα είναι οικεία στους αναγνώστες των χαριποτερικών βιβλίων και στους θεατές του φραντσάιζ, αλλά η ιστορία του Νιουτ θα αρχίσει στη Νέα Υόρκη εβδομήντα χρόνια πριν εμφανιστεί ο Χάρι Πότερ».

Πειράζει που εμείς δεν ενθουσιαζόμαστε τόσο; Κυρίως γιατί είναι απολύτως προφανές ότι οι λόγοι που υπαγορεύουν αυτήν τη νέα συνεργασία είναι οικονομικοί – μαζί με την κινηματογραφική σειρά η συμφωνία περιλαμβάνει τα βιντεογκέιμ και όλα τα extras του pottermore.com – και γιατί θα θέλαμε να θυμόμαστε τον Χάρι Πότερ με τη νοσταλγία ενός μπλοκμπάστερ που κατάφερε να μη μπει στον αυτόματο πιλότο μετά τις πρώτες μια –δυο ταινίες, αλλά να παραμείνει ζωντανό στις συνειδήσεις των φαν του μαγικού κόσμου. Η όποια επανάληψη ακόμα κι ενός πρότζεκ από τον ευρύτερο κόσμο του Χάρι Πότερ είναι απλώς περιττή, αν μπορούσαμε να αγνοήσουμε τη μικρή μικρή … λεπτομέρεια του βέβαιου κέρδους.

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Grudge Match»: Πρώτο τρέιλερ για τη ρεβάνς των συνταξιούχων!

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα