Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Λετονίας

20:57 6/1/2014 - Πηγή: TNSite
Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Λετονίας έγινε η Λαϊμντότα Στραουτζούμα, η οποία διορίστηκε σήμερα, μετά την παραίτηση του Βάλντις Ντομπρόβσκις, το Νοέμβριο.

Ο προηγούμενο πρωθυπουργός παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την κατάρρευση της οροφής ενός σουπερμάρκετ στην πρωτεύουσα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Η Λαϊμντότα Στραουτζούμα δήλωσε πως η χώρα αυτή της Βαλτικής θα συνεχίσει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική καθώς οδεύει προς βουλευτικές εκλογές

τον Οκτώβριο.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει την ίδια μακροοικονομική πολιτική η οποία έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα», δήλωσε η Στραουτζούμα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο 'Αντρις Μπερζίνς που τη διόρισε στη θέση της.

Είπε πως αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από τέσσερα κεντροδεξιά κόμματα. Η αντιπολιτευόμενη Ένωση Πρασίνων και Αγροτών αναμένεται να είναι το νέο μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού, που αποτελείται από τα κόμματα Ενότητα, Μεταρρυθμιστικό Κόμμα και Εθνική Συμμαχία.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται έτσι να έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο που διαθέτει 100 έδρες. Η κυβέρνηση του Ντομπρόβσκις δεν είχε πλειοψηφία αλλά την υποστήριξή τους παρείχαν κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα