Η μοναξιά του Ολυμπιακού...

16:16 26/8/2013 - Πηγή: TNSite
Οδηγός στην κούρσα του πρωταθλήματος μπήκε από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ο Ολυμπιακός, αφού ήταν η μοναδική ομάδα που ντούμπλαρε τις νίκες της με «θύμα» τον Ατρόμητο.

Αντίθετα, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Απόλλων Σμύρνης, που ήταν οι άλλες τρεις ομάδες, οι οποίες ξεκίνησαν με το… δεξί, δεν τα κατάφεραν, καθώς ηττήθηκαν στα εκτός έδρας παιχνίδια

τους με Πανιώνιο, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το να απολαμβάνει μια ομάδα τη μοναξιά της κορυφής μετά από μόλις δύο παιχνίδια και ενώ βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο, δεν είναι και το πιο συχνό φαινόμενο. Πέρυσι, για παράδειγμα, υπήρχαν τέσσερις ομάδες, που είχαν διπλασιάσει τις νίκες τους στο ξεκίνημα.

Από 6 βαθμούς είχαν ο Ολυμπιακός (νίκες με Βέροια και Λεβαδειακό), ο Αστέρας Τρίπολης (ΑΕΚ και Κέρκυρα), ο Ατρόμητος (Κέρκυρα και ΠΑΟΚ) και ο Πανιώνιος (Άρης και Βέροια).

Τη σεζόν 2011-12, τρεις ήταν οι ομάδες και συγκεκριμένα αυτές του πρώην Π.Ο.Κ., που ξεκίνησαν με δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκες επί των SKODA Ξάνθης και Εργοτέλη, ο Παναθηναϊκός νίκησε Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα και η ΑΕΚ τους Εργοτέλη και SKODA Ξάνθη.

Η αμέσως προηγούμενη σεζόν, μπορεί να είναι από τις λίγες στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που καμία ομάδα δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της.

Δύο ομάδες έκαναν το δύο στα δύο τις προηγούμενες τρεις σεζόν. Το 2009-10 ήταν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με νίκες επί των Εργοτέλη και SKODA Ξάνθης και η «Ένωση» επί των Ατρόμητου και Ηρακλή.

Το 2008-09, στην κορυφή συγκατοικούσαν Ολυμπιακός και Εργοτέλης. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν Αστέρα Τρίπολης και SKODA Ξάνθη και η ομάδα της Κρήτης τους Πανθρακικό και Άρη.

Τέλος, το 2007-08, το δίδυμο ήταν ΑΕΚ και SKODA Ξάνθη. Η «Ένωση» μπήκε στο πρωτάθλημα παίρνοντας τρίποντα επί των Ατρόμητου και Βέροιας και οι «ακρίτες» ξεπέρασαν τα εμπόδια των ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης.

Τελευταία φορά που μια ομάδα είχε πάρει… κεφάλι στον μαραθώνιο μόλις από τη δεύτερη αγωνιστική ήταν την σεζόν 2006-07 και ήταν, όπως και τώρα, ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με δύο νίκες επί των SKODA Ξάνθης και Πανιωνίου, το νικηφόρο σερί έφτασε τα έξι παιχνίδια και στο τέλος της σεζόν πανηγύρισαν το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα