Η ιταλική Βουλή απέρριψε την πρόταση μομφής για Καντσελιέρι

05:21 21/11/2013 - Πηγή: TNSite
Η βουλή της Ιταλίας απέρριψε -με 405 ψήφους κατά- την πρόταση μομφής σε βάρος της υπουργού Δικαιοσύνης Άννα Μαρία Καντσελιέρι, που είχε κατατεθεί από το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Υπέρ της πρότασης μομφής τάχθηκαν 154 βουλευτές.

Η Ιταλίδα υπουργός είχε κατηγορηθεί από το κίνημα του Γκρίλο ότι τον Αύγουστο παρενέβη για να πετύχει την απελευθέρωση της κόρης του ασφαλιστή Σαλβατόρε Λιγκρέστι -οικογενειακού της φίλου-, για λόγους υγείας.

Η Καντσελιέρι, μιλώντας

στο κοινοβούλιο, επανέλαβε σήμερα ότι «ουδέποτε διέπραξε κατάχρηση εξουσίας» και ότι «δεν απέκρυψε απολύτως τίποτα σχετικά με την φιλία της με την οικογένεια Λιγκρέστι».

Καθοριστική για την έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας ήταν η απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα να στηρίξει την κεντρώα υπουργό Δικαιοσύνης με την λογική -όπως αναφέρουν σχολιαστές- ότι η επίθεση σε βάρος της στην πραγματικότητα να πλήξει τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, παρά τις ενστάσεις πολλών στελεχών του αποφάσισε τελικά να «πειθαρχήσει» και να τηρήσει του Ιταλού πρωθυπουργού ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις του.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα