Η Ιταλία εξετάζει την έναρξη περιπολιών για την αποτροπή ναυαγίων

23:22 14/10/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα θα προεδρεύει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι το απόγευμα για το «πράσινο φως» στις ναυτικές και αεροπορικές περιπολίες της επονομαζόμενης επιχείρησης «Ασφαλής Θάλασσα» (Mare Sicuro).

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν έξι πολεμικά πλοία και πάνω από χίλιοι άνδρες του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας, προκειμένου να αποφευχθούν νέα ναυάγια και να παρέχεται άμεσα βοήθεια στους μετανάστες που κινδυνεύουν

να πνιγούν.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Μάριο Μάουρο έκανε γνωστό ότι «η ιταλική στρατιωτική παρουσία στην θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού της Σικελίας πρόκειται να τριπλασιαστεί».

Βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή στην επιχείρηση των πολεμικών πλοίων Cassiopea, Vega, Driade, Tremiti και Εspero.

Στην ανθρωπιστικού χαρακτήρα αποστολή θα λάβουν επίσης μέρος κάνοντας συνεχείς περιπολίες αναγνωριστικά αεροσκάφη P-180 τα οποία διαθέτουν ειδικά μέσα για τον εντοπισμό ναυαγών και πλεούμενων, περιλαμβανομένων και οργάνων νυχτερινής κατόπτευσης.

Σχολιαστές υπογραμμίζουν πάντως ότι η επιχείρηση Mare Sicuro θα έχει μεγάλο κόστος για την Ιταλία, σε μια περίοδο περικοπών των δημοσίων δαπανών και έντονης οικονομικής ύφεσης.

«Πρέπει όμως να το πράξουμε για να αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο, τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο, την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αυτή», επισήμανε πάντως ο υπουργός Άμυνας Μάριο Μάουρο.

Ο πρωθυπουργός Λέτα με τον τρόπο αυτό επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Οκτωβρίου, όπου αναμένεται να ζητήσει την λήψη κοινών πρωτοβουλιών για το μεταναστευτικό.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα