«Η ΕΡΤ δεν πρόκειται να κλείσει»

04:57 12/6/2013 - Πηγή: TNSite
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία νέου δημόσιου οργανισμού ραδιοτηλεόρασης. Νωρίτερα, με τη δημοσιοποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου διακόπηκε η προγραμματισμένη στάση εργασίας που είχαν κηρύξει οι εργαζόμενοι από τις 13:00 έως τις 16:00 βγάζοντας στον αέρα το μεσημεριανό δελτίο
ειδήσεων.

«Για μείζον κυβερνητικό πραξικόπημα» έκαναν λόγο οι εκπρόσωποί τους, και δήλωναν πως «με κάθε τρόπο η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει ανοιχτή».

«Η ΕΡΤ δεν πρόκειται να κλείσει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Δημήτρης Τρίμης, ο οποίος ανακοίνωσε στάση εργασίας, που αποφάσισαν από κοινού ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα από τις 19:00 έως τη 01:00 ως αντίδραση στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Σύσσωμα τα διοικητικά συμβούλια των δύο συνδικαλιστικών οργάνων μετέβησαν στο προαύλιο της ΕΡΤ ενώ στην γενική συνέλευση των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση μίλησαν και εκπρόσωποι άλλων φορέων εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αντίδρασή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για «πράξη ακραίου αυταρχισμού που πλήττει ευθέως την ενημέρωση και τη δημοκρατία». Όπως τόνισε «τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για φαινόμενα διαφθοράς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι μια τάση αυτοκριτικής του ιδίου».

Στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου και της τηλεοράσεως, που είναι αφιερωμένο κατά το πλείστον στην απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, παρενέβησαν εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και βουλευτές, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, ομογενείς κ.ά., οι οποίοι εξέφραζαν την αντίδρασή τους στην κυβερνητική απόφαση.

Στη συγκέντρωση των δημοσιογράφων, τεχνικών και μουσικών της ΕΡΤ στο προαύλιο του ραδιομεγάρου, συμμετείχαν και άλλοι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και πολίτες ως έκφραση αντίθεσης στην κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα