Η απολογία εμπλεκόμενου στελέχους της Χ.Α. που το βράδυ της δολοφονίας τηλεφώνησε σε Πατέλη και Ρουπακιά στο News 247

20:22 14/10/2013 - Πηγή: TNSite

Τη βραδιά της δολοφονίας υποστηρίζει πως βρισκόταν στο σπίτι φιλικού του ζευγαριού μαζί με τον ξάδελφό του και παρακολουθούσαν μέχρι κάποια στιγμή τον αγώνα. Έφυγαν πριν τελειώσει το παιχνίδι αφού, όπως λέει ο ίδιος, το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Συνόδευσε τον ξάδελφό του στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια κινήθηκε προς το σπίτι του.

Στη διασταύρωση Δηλαβέρι έλαβε μήνυμα από τη Χρυσή Αυγή το οποίο έλεγε:

"Όσοι είστε κοντά στα γραφεία και θέλετε να βοηθήσετε ελάτε".

Επικοινώνησε

με τον ξάδελφο του ο οποίος επίσης είχε λάβει το ίδιο μήνυμα, μετέβη πάλι στην οικία του πρώτου, τον πήρε και από κοινού κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της Νίκαιας, όπου αν και χτύπησαν το κουδούνι, δεν απάντησε κάποιος.

Όμως, μετά πρόσεξαν τέσσερις μηχανές και δύο αυτοκίνητα.

"Αναγνώρισα το αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά (ένα Nissan ασημί) και καταλάβαμε ότι μόλις είχαν φύγει από τα γραφεία. Κατευθύνονταν προς Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και αυτό επιβεβαίωσε τη σκέψη μας ότι επρόκειτο για κουβάλημα ψαριών. Έτσι με απόσταση ενός φαναριού να μας χωρίζει από τους υπόλοιπους τους ακολουθήσαμε με το αυτοκίνητο μου. Κάποια στιγμή έστριψαν προς την Τσαλδάρη κάτι που με παραξένεψε αλλά τους ακολούθησα παρόλα αυτά".

Μετά, ο κατηγορούμενος, σημειώνει ότι η Τσαλδάρη ήταν άδεια όμως σε ένα συγκεκριμένο σημείο υπήρχε πολύς κόσμος, περίπου 100 πολίτες, και αποφάσισαν με τον ξάδελφό του να κατέβουν να δουν τι γίνεται. Με το που πλησίασαν άκουσαν κάποιον να λέει "σπάστε αστυνομία" και όλοι ξεκίνησαν να τρέχουν, όπως έκαναν και εκείνοι.

Τηλεφώνησε τον Ρουπακιά για να ρωτήσει τι έχει συμβεί και εκείνος του είπε:

"Δεν έγινε τίποτα. Πως κάνετε έτσι ρε μ.....ς όλοι; Για εξακρίβωση είμαι".

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του τηλεφωνεί σε άλλο στέλεχος το οποίο ενημερώνει. Του ξανατηλεφωνεί λίγο μετά ο Ρουπακιάς ο οποίος του λέει:

"Με έχουν για εξακρίβωση, πάρε το Γιώργο τον Πατέλη να του το πεις".

"Κάλεσα το Γιώργο τον Πατέλη και ο διάλογος ήταν ο εξής:

- Ποιος είναι;

- Ο..., με πήρε τηλέφωνο ο Ρουπακιάς και μου είπε να σου πω ότι τον έχουν για εξακρίβωση.

Αυτός μου απάντησε κλείσε και μην ξαναπάρεις".

Στην απολογία του ο εμπλεκόμενος δίνει και στοιχεία για τη Χρυσή Αυγή και τον τρόπο λειτουργίας της. Η διοίκηση των γραφείων υποστηρίζει πως ανήκε στο "Πενταμελές" και που στην Νίκαια πυρηνάρχης του ήταν ο Πατέλης, ενώ παραθέτει και άλλα ονόματα.

Τονίζει πως ουδέποτε είδε όπλα ούτε υπέπεσε κάτι στην αντίληψη του που να παρέπεμπε σε εγκληματική οργάνωση.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα