Η αναβίωση του Β' Παγκοσμίου πολέμου σε 10+1 φωτογραφίες: Το Λένινγκραντ έγινε και πάλι πεδίο μάχης

13:24 28/1/2014 - Πηγή: TNSite

Η Αγία Πετρούπολη, όπως ονομάζεται σήμερα, είναι η μοναδική στην ιστορία πόλη η οποία, παρότι βρέθηκε μέσα στον κλοιό της πολιορκίας για 872 ολόκληρες ημέρες (από τις 8 Σεπτεμβρίου του 1941 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του 1944), δεν παραδόθηκε ποτέ και έμεινε ελεύθερη.

Οι πολιορκητές δεν κατάφεραν ούτε στις παρυφές της πόλης να μπουν. Πριν την πολιορκία το Λένινγκραντ αριθμούσε τεσσεράμισι εκατομμύρια ψυχές. Στο τέλος της πολιορκίας είχαν μείνει μέσα στην Πόλη 700.000 άνθρωποι.

Στις 18 Ιανουαρίου του 1943, ο Κόκκινος Στρατός

έσπασε για πρώτη φορά τον κλοιό και ένα χρόνο αργότερα κατάφερε την οριστική επικράτηση.

Μετά τη λήξη του πολέμου, άρχισε η ανοικοδόμηση. Το Λένινγκραντ και τα περισσότερα προάστιά του ξανακτίστηκαν ή αποκαταστάθηκαν με βάση τα αρχικά σχέδια, για αυτό και σήμερα η πόλη διατηρεί το χαρακτήρα της, παρά τα όσα έχουν συμβεί από την ίδρυση της μέχρι σήμερα.

Σήμερα στην Αγία Πετρούπολη ζουν περίπου 5 εκατομμύρια κάτοικοι. Μέσα στα 300 χρόνια της ιστορίας της η πόλη άλλαξε αρκετές φορές όνομα καθώς ενώ θεμελιώθηκε ως Πέτερμπουργκ, το 1914 μετονομάστηκε σε Πέτρογκράντ και αμέσως μετά το θάνατο του Λένιν έως το 1991 ονομαζόταν Λένινγκραντ. Στις μέρες μας δύο πολύ κοινές ονομασίες είναι Σάνκτ Πέτερμπούργκ και Πίτερ.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση και επίσημες τελετές μνήμης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δίνει το "παρών".

Δείτε τις φωτογραφίες της αναβίωσης:

(Με πληροφορίες από: Dailymail)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα