Η αμφισβήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας

04:57 4/6/2013 - Πηγή: TNSite

Είμαι γυναίκα 28 ετών και εδώ και 3 χρόνια έχω συνάψει ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Πρόσφατα ένιωσα την ανάγκη να κάνω σχέση με άντρα, αλλά αυτό με ταράζει γιατί προσπαθώ με κόπο να αποδεχθώ ότι είμαι gay. Έχω ηθικές αναστολές και μου αρέσουν τα ξεκάθαρα πράγματα. Τι είμαι τελικά;

Είναι σαν να προσπαθείτε να τα ισορροπήσετε και να τα απαντήσετε όλα. Την ταυτότητά σας, την σεξουαλικότητά σας, τις ηθικές σας αρχές κλπ. Στην φάση αυτή αυτό δεν είναι εφικτό και υπερέχει η ανάγκη να τα βρείτε με τον εαυτό σας ακόμη και αν αυτά τα ερωτήματα μείνουν ανοικτά για ένα διάστημα.

Δεν χρειάζεται συνεπώς να απαντήσετε στο ερώτημα «είμαι ή δεν είμαι gay» γιατί όσο πιέζετε τον εαυτό σας τόσο αποπροσανατολίζεστε από τις πραγματικές σας επιθυμίες και υποβάλλεστε σε φόβους και κανόνες.

Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι εγγενώς φασματική και κυμαινόμενη. Και ενδεχομένως διανύετε μία περίοδο όπου βρίσκεστε ακριβώς σε αυτό το μεταίχμιο.

Έχετε όμως ανάγκη να καταλήξετε σε ένα συμπέρασμα και αυτό είναι το καίριο ζήτημα. Άραγε τι βαθύτερους ψυχολογικούς σκοπούς καλύπτει η ανάγκη σας να απαντήσετε με σαφήνεια αν είστε ή όχι gay; Να οργανώσετε τον ηθικό σας χάρτη; Να ενδυναμώσετε τις πεποιθήσεις σας; Να μη ρισκάρετε να χάσετε τον έλεγχο του εαυτού;

Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και θα έρθει στιγμή όπου θα κάνετε μια σχέση που να σας καλύπτει, ανεξάρτητα από το φύλο του άλλου. Εκεί άλλωστε είναι το ζητούμενο στην αναζήτηση της ευτυχίας.

Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας-ψυχοθεραπεύτρια, email [email protected] , twitter @myrsi1

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Weekend

TA NEA

Keywords
Τυχαία Θέματα