Η Google ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Amazon Prime

18:40 5/3/2013 - Πηγή: TNSite
Η Google φαίνεται πως ετοιμάζει σύντομα να παρουσιάσει τον ανταγωνιστή του Amazon Prime, μία υπηρεσία που θα φέρει το όνομα «Google Shopping Express».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπηρεσία θα είναι φθηνότερη από την αντίστοιχη της Amazon (περίπου κατά 10 δολάρια) και θα πραγματοποιεί αυθημερόν παραδόσεις.

Όταν και εάν ξεκινήσει να λειτουργεί, το Google

Shopping Express θα έχει να αντιμετωπίσει υπηρεσίες όπως το Amazon Prime, το eBay Now, το Get it Now κ.α.

Τον σχεδιασμό φαίνεται να έχει αναλάβει ο Tom Fallows, διευθυντής προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου της Google και σκοπός είναι η ενίσχυση των πρωτοβουλιών ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Google προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματά της στον χώρο, καθώς είναι μία από τις πρώτες ιστοσελίδες -αν όχι η πρώτη- που θα επισκεφτεί κάποιος αν θέλει να βρει ένα προϊόν.

Εάν το Google Shopping Express κάνει το ντεμπούτο του στο κοινό -και δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα το κάνει- τότε η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα νεοαποκτηθέντα Bufferbox και Channel Intelligence, με στόχο να κυριαρχήσει στην online και offline αγορά λιανικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα