Γιατί οι πολίτες βάζουν κώνους της τροχαίας σε αγάλματα;

10:07 14/11/2013 - Πηγή: TNSite

Ο φωσφορίζων κώνος έκανε την εμφάνισή του στο κεφάλι του Δούκα μετά από μια νύχτα γεμάτη αλκοόλ, και έχει πλέον μετατραπεί σε διακριτικό έμβλημα της πόλης και σύμβολο του ιδιαίτερου χιούμορ των κατοίκων της.

Μετά τον Δούκα του Ουέλινγκτον ακολούθησαν κι' άλλες πόλεις. Το 2000 κάποιοι έβαψαν με γκράφιτι το άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ στην πλατεία του Κοινοβουλίου. Ο υπεύθυνος ήταν ένας πρώην στρατιώτης ο οποίος και φυλακίστηκε για 30 μέρες.

Στο ίδιο άγαλμα το 2012 έβαλαν ζουρλομανδύα για την προβολή μιας σειράς για την ψυχική υγεία η οποία προβλήθηκε από το Channel

4.

Οξφόρδη

Το φαινόμενο με τους κώνους στα κεφάλια των αγαλμάτων έγινε μόδα και στο εξωτερικό. Για παράδειγμα ο οπαδός της AS Roma, Enzo Giordani έβαλε κασκόλ της ποδοσφαιρικής του ομάδας και έναν κώνο σε άγαλμα του Οακλάντ.

Στο Trondheim της Νορβηγίας ένα άγαλμα του ιδρυτή της πόλης Olav Tryggvason κοσμείται κατά καιρούς με καπέλο και μαντίλι.

Αυτές οι συμπεριφορές στην αρχαιότητα θεωρούντο βανδαλισμός. Για παράδειγμα, ένα στέμμα στο κεφάλι του Ιουλίου Καίσαρα έφερε αλυσιδωτά γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του.

Από τότε τα ήθη έχουν αλλάξει. Έτσι για παράδειγμα στη Γλασκόβη περισσότεροι από Σκοτσέζοι υπέγραψαν αίτηση που ζητούν από τις δημοτικές αρχές της πόλης να προχωρήσουν στο σχέδιο τους να αφαιρέσουν τον πορτοκαλί κώνο της τροχαίας.

Αποτέλεσμα δημοτικοί άρχοντες να ματαιώσουν το σχέδιο, καθώς το αίτημα "Σώστε τον κώνο του Ουέλινγκτον" συγκέντρωσε 10.631 υπογραφές μέσα σε λίγες ώρες.

Νότινγκαμ

Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίουΜπράιαν Ντέβις δήλωσε στο BBC ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν "για να φροντίσει για την ασφάλεια του κοινού"χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι εννοεί.

Πηγή:BBC

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα