Για πολεμικές συνθήκες ετοιμάζονται οι κυπριακές τράπεζες, εν όψει του αυριανού ανοίγματος

18:27 27/3/2013 - Πηγή: TNSite

Σε μια βρετανική εταιρεία, που έχει αναλάβει τη φύλαξη διεθνούς εμβέλειας γεγονότων, όπως οι πρόσφατοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, ανατέθηκε το γιγάντιο έργο της προστασίας των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών, εν όψει της αυριανής επαναλειτουργίας τους.

Η G4S δουλεύει τις τελευταίες ημέρες επί 24ώρου βάσης, προετοιμάζοντας τις ομάδες

της που θα αναλάβουν -υπό αστυνομική προστασία- να “γεμίσουν” τα ΑΤΜs των κυπριακών τραπεζών και να φυλάξουν τις τράπεζες.

Οι φύλακες της G4S θα αναλάβουν την προστασία των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.

Οι 750 υπάλληλοι της εταιρείας στην Κύπρο δουλεύουν νύχτα – μέρα τις τελευταίες ημέρες, για να προμηθεύσουν τα ΑΤΜs με χρήματα. Πάντως, όπως αναφέρει στο Reuters ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, οι προβλέψεις της δεν “βλέπουν” την επιβεβαίωση του σεναρίου του bank run.

Πάντως, η G4S κλήθηκε να δουλέψει τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο κάπως σαν “τράπεζα”, καθώς οι επιχειρήσεις του νησιού της ζητούσαν να φυλάξει τα χρήματά τους, όσοι οι τράπεζες ήταν κλειστές.

Παράλληλα, τη χρησιμοποιούσαν σαν ενδιάμεσο, για να φέρουν χρήματα από το εξωτερικό, προκειμένου να πληρώσουν μισθούς και προμηθευτές.

Όμως, το μεγάλο τεστ για την G4S θα έρθει την Πέμπτη, όταν 180 φύλακές της θα πάρουν θέσεις στα υποκαταστήματα των τραπεζών.



newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα