Γ.Μπαρτζώκας: «Κοιτάμε το πρώτο ματς και μόνο αυτό»

16:10 10/4/2013 - Πηγή: TNSite

Πρώτο παιχνίδια για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας

Την Ανατολού –Εφές υποδέχεται σήμερα ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, στο πρώτο παιχνίδια για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην ανάγκη να μείνουν οι παίκτες του συγκεντρωμένοι ενώ εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα κάποια από τις σειρές θα πάει σε πέμπτο ματς, επικαλούμενος την κούραση που υπάρχει από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

«Η Έφες έχει δαπανήσει πολλά χρήματα και θέλει να

φτάσει στο Final Four, είναι επιτυχία που έχουν φτάσει ως εδώ, αφού πέρσι δεν πέρασαν, αλλά έχουν και 3 παίκτες από το ΝΒΑ και αρκετούς άλλους έμπειρους παίκτες. Η Έφες είναι στα γκαρντ δυνατή και στον δημιουργικό και στον εκτελεστικό τομέα. Ερωτηματικό σε τι κατάσταση είναι ο Βούγιασιτς που έχει επανέλθει μετά από έναν μήνα απουσίας. Έχουν ψηλά κορμιά με Σαβάνοβιτς, Μπάρατς και φυσικά ο Ερντέν που έπαιζε και στους Σέλτικς. Είναι μια ομάδα που έχει έναν από τους καλύτερους team players της Ευρώπης που είναι ο Τζαμόν Γκόρντον, πρόκειται για παίκτη ομάδα» τόνισε ο Γ.Μπαρτζώκας :

«Είχαμε χάσει σχετικά εύκολο στο πρώτο παιχνίδι μας στην Πόλη. Είχαμε δεχτεί 7/7 τρίποντα και είχαμε προσπαθήσει να το μαζέψουμε, μειώσαμε στους δέκα, αλλά χάσαμε. Νομίζω στο δεύτερο νικήσαμε το ίδιο εύκολα εδώ. Τώρα δεν θέλω να πω ποιος το θέλει περισσότερο αφού και οι δύο ομάδες το θέλουν εξίσου, το θέμα είναι πόσο δυνατά πηγαίνεις στις επαφές και σε τι μέρα θα βρεθεί η κάθε ομάδα.

Δεν παίζει η παράδοση ρόλο. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία, είναι ξεχωριστό και δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί, είτε εντός, είτε εκτός. Ο Ολυμπιακός είδατε πως μπορεί να πάρει και νίκες μακριά από το γήπεδο του. Το θέμα είναι να διαφυλάξουμε το αβαντάζ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Και κοιτάμε το πρώτο ματς και μόνο αυτό».

Για την προημιτελική φάση και τις συνθήκες που επικρατούν επεσήμανε:

«Είναι οι οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Κάθε ομάδα θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για πρόκριση. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα τραυματισμών, αλλά πλέον αυτό δεν παίζει ρόλο, το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο. Δια πυρός και σιδήρου καταφέραμε να περάσουμε στους 8. Παρότι είχαμε αυξομειώσεις στην απόδοση μας καταφέραμε να περάσουμε και τώρα προετοιμαζόμαστε για να περάσουμε στους τέσσερις. Η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έχει και μεγαλύτερη πίεση καθώς ο φιλοξενούμενος θέλει να πάρει το ένα από τα δύο παιχνίδια. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο ματς και στη συνέχεια θα σκεφτούμε τα επόμενα».

Για το πλεονέκτημα έδρας επεσήμανε : «Το έχω πει και όλοι προσπαθούσαν να το αξιολογήσουν ως προσπάθεια να μην πιέσω την ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα να πάει να κερδίσει οπουδήποτε. Θεωρώ πως και στις τέσσερις σειρές, είναι πολύ δύσκολο να πάνε στα πέντε ματς κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει μεγάλη πίεση και κούραση, δεν υπάρχουν μέρες να αλλάξεις πολλά. Η προσπάθεια όλων είναι σε αυτή τη φάση να βγάλεις από το μυαλό των παικτών τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι. Θυμίζω στην πρώτη χρονιά του κ. Ίβκοβιτς είχε νικήσει ο Ολυμπιακός με 50 πόντους τη Σιένα και μετά έγινε το 1-1 και στη συνέχεια έχασε και τα άλλα δύο ματς. Η ήττα εντός πλέον νομίζω πως επηρεάζει περισσότερο την ομάδα που θα χάσει από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια».

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα