Γαβαλάς: Πάρτε τα όλα για να βγω

14:14 11/6/2013 - Πηγή: TNSite

Την πρόθεσή του να παραχωρήσει το πολυτελέστατο ακίνητό του στην Κάντζα, αξίας 37.000.000 ευρώ, με αντάλλαγμα το «εισιτήριο» που θα του χαρίσει την πολυπόθητη ελευθερία, επανέλαβε χθες προς το υπουργείο Οικονομικών ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό Λάκης Γαβαλάς. Και αυτή τη φορά το έκανε εγγράφως! «Πάρτε το ακίνητό μου και βγάλτε με από τη φυλακή!» αναφέρει στην έγγραφη προσφορά που κατέθεσε ο γνωστός επιχειρηματίας

μέσω του δικηγόρου του προς τον υπουργό Οικονομικών και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να παραχωρήσει την τεράστια περιουσία του προκειμένου να εξοφλήσει τις οφειλές του προς το Δημόσιο, ύψους 17.000.000 ευρώ. Ως αντάλλαγμα, ζητεί από το κράτος να του ανοίξει επιτέλους τον δρόμο προς την ελευθερία. [Ο Λάκης Γαβαλάς παραχωρεί το πολυτελέστατο ακίνητό του στην Κάντζα, αξίας 37.000.000 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει την πολυπόθητη ελευθερία του.]

Ο Λάκης Γαβαλάς, που εδώ κι έναν χρόνο βλέπει τον ήλιο μέσα από το κελί του στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, είχε εκδηλώσει επανειλημμένα την επιθυμία να διαθέσει όλη την περιουσία του στο ελληνικό Δημόσιο, ώστε να εξοφληθούν τα χρέη του. Μάλιστα, η πρότασή του είχε βρει σύμφωνο τον πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών και περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ο οποίος υπέβαλε πρόταση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να περάσουν στην Περιφέρεια Αττικής οι δημευμένες εκτάσεις στην Κάντζα, που φέρουν την επωνυμία «Λάκης Γαβαλάς». Παρ' όλα αυτά, πέρα από κάποιες προφορικές συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στις δύο πλευρές, η αξιοποίηση του ακινήτου έμεινε στα λόγια και η υπόθεση «κόλλησε» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Σε μια τελευταία προσπάθεια, ο εκκεντρικός σχεδιαστής αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποιώντας τα «όπλα» που του δίνει ο νόμος, επανήλθε χθες στην αρχική του πρόταση. Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του 61χρονου επιχειρηματία Γιάννης Παγορόπουλος αναφέρει: «Η ανώνυμη εταιρεία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Α.Ε., στη συνέχεια της συζήτησης που άνοιξε από την Περιφέρεια Αττικής για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της στο ακίνητο ιδιοκτησίας της στην Κάντζα Αττικής, συνολικής αξίας 37.000.000 ευρώ, επέδωσε σήμερα 10.6.2013 στους νόμιμους εκπροσώπους του ελληνικού Δημοσίου υπουργό των Οικονομικών και γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων έγγραφη προσφορά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 185 του Α.Κ., για τη μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου της σε αυτήν, προκειμένου να εξοφληθούν πλήρως οι συνολικού ύψους 17.000.000 ευρώ υποχρεώσεις της προς το ελληνικό Δημόσιο».

Να σημειωθεί ότι η περιουσία του 61χρονου επιχειρηματία αποτελείται από δεκάδες πολυτελή ακίνητα σε Μύκονο, Κηφισιά, Παιανία και Κολωνάκι. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί μέσα από τη φυλακή ότι η περιουσία του είναι πολύ μεγαλύτερη από το χρέος του και κάθε φορά καταλήγει με έμφαση: «Να την πάρουν να τελειώνω»!

Η ζωή του σχεδιαστή μέσα κι έξω από το κελί

Ο γνωστός εισαγωγέας και σχεδιαστής, που με τα επώνυμα ρούχα του έχει ντύσει τη high society της Αθήνας, κρατείται στον Κορυδαλλό μαζί με την αδελφή του Νότα από τον Απρίλιο του 2012. Η καθημερινότητά του στη λεγόμενη «VIP» πτέρυγα των φυλακών απέχει πάρα πολύ από τη ζωή του στα κοσμικά σαλόνια και τα ντεφιλέ μόδας γνωστών οίκων, στα οποία ήταν συνήθως καλεσμένος. Ωστόσο ο ίδιος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ομορφύνει τις ώρες που περνά μέσα στη φυλακή και να κάνει τη ζωή του πίσω από τα κάγκελα πιο υποφερτή. Χαρακτηριστικές είναι οι αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Espresso της Κυριακής», στις οποίες ο γνωστός μόδιστρος απεικονίζεται σε καθημερινές στιγμές. Ακόμη και μέσα στη φυλακή δεν παραλείπει να φροντίζει την κόμη του, την οποία εμπιστεύεται στα χέρια των συγκρατούμενών του, ενώ δεν αποχωρίζεται τις... ανταύγειες στα μαλλιά του.

Εξάλλου, ποιος μπορεί να ξεχάσει την τελευταία εμφάνισή του στα δικαστήρια, όταν παρουσιάστηκε με... κουπ α λα Ντέιβιντ Μπέκαμ και κομψό κοστούμι, κλέβοντας τις εντυπώσεις; Με την ίδια «αγωνία» οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης περιμένουν να δουν πώς θα εμφανιστεί στο επόμενο δικαστήριο που θα γίνει στις 17 Ιουνίου, πάλι για μη καταβολή ΦΠΑ. Τις υπόλοιπες, πάντως, ώρες που δεν βρίσκεται στο κελί του ή φροντίζει την εμφάνισή του, ο 61χρονος μετρ της μόδας περιποιείται τον κήπο της φυλακής, όπου περνά πολλές ώρες.

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα