Γ. Αγγελοπούλου: Λύση στον κακό γάμο Ελλάδας - ΕΕ ο σύμβουλος, όχι το διαζύγιο

14:14 25/9/2013 - Πηγή: TNSite

Η κα Αγγελοπούλου, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένεια του Αμερικανού πρώην προέδρου, συμμετείχε σε δείπνο συζήτηση, με τον πρώην πρόεδρο του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν και την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάντλιν Ωλμπράιτ με θέμα "Πώς θα χτίσουμε συμμαχίες υπέρ του κοινού καλού: Διδάγματα από ηγέτες".

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, η κα Αγγελοπούλου είπε:

"Πριν μερικούς μήνες, όταν περιδιάβαζα την Αμερική για την προώθηση του βιβλίου μου, με είχε ρωτήσει

δημοσιογράφος του NBC μήπως η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από την ΕΕ. Είχα πει τότε ότι η Ελλάδα ζει σ’ έναν κακό γάμο με την ΕΕ, όμως πιστεύω ότι η λύση είναι να χρησιμοποιηθεί σύμβουλος γάμου -όχι να υπάρξει διαζύγιο. Πιστεύω ότι τώρα περιμένουμε να δούμε αν η Ανγκελα Μέρκελ θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις του γάμου".

Νωρίτερα, η κα Αγγελοπούλου δήλωσε:

"Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω στην συζήτηση για το πώς οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις μπορούν να συνεργασθούν προκειμένου να δοθεί απάντηση σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος".

''Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις του προέδρου Καλντερόν και της υπουργού Ωλμπράϊτ και να αναζητήσουμε τρόπους, ώστε οι καλεσμένοι σ’ αυτό το δείπνο - συζήτηση να συνεργασθούν, προκειμένου να σχηματίσουν τις δικές τους συμμαχίες για να προωθήσουν το κοινό καλό", είπε ακόμη.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα