Εξιχνιάστηκαν οχτώ διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη

10:14 14/6/2013 - Πηγή: TNSite
Τις διαρρήξεις οχτώ σπιτιών στις περιοχές Θέρμης, Πυλαίας, Πεύκων και Ωραιοκάστρου και τις κλοπές σε δύο εταιρείες σε Θέρμη και Μηχανιώνα, που έγιναν το Δεκέμβριο του 2012 εξιχνίασε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου Έλληνα κρατούμενου και τουλάχιστον τριών ακόμη συνεργών του για «Διακεκριμένες περιπτώσεις Κλοπής», αλλά και απόπειρες κλοπών.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει μια σπείρα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε βάρος

ενοίκων κατοικιών, διαφόρων περιοχών του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Το Δεκέμβριο του 2012 μπήκαν στην αυλή δύο εταιρειών σε Μηχανιώνα και Θέρμη, απ’ όπου αφαίρεσαν από σταθμευμένα φορτηγά τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας. Στη συνέχεια μετέβησαν σε Θέρμη, Πυλαία, Πεύκαν και Ωραιοκάστρο όπου διέρρηξαν συνολικά οκτώ σπίτια. Στα έξι από αυτά αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα σύμφωνα με δηλώσεις των θυμάτων.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν το είχαν «πειράξει» (είχαν κάνει σημαντικές μηχανολογικές τροποποιήσεις όπως αύξηση της ιπποδύναμης) προκειμένου να είναι δύσκολη η ακινητοποίησή τους σε ενδεχόμενη καταδίωξη.

Το όχημα κατασχέθηκε και διερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων στις διαρρήξεις.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα