Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε σπίτια στην Καλαμάτα

03:36 30/4/2013 - Πηγή: TNSite
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε σπίτια στην Καλαμάτα, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο 16χρονοι ημεδαποί ΡΟΜΑ, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν 23χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ, συνεργό τους, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης από τον ανακριτή Καλαμάτας

και αναζητείται.

Ειδικότερα, την 25-4-2013 το βράδυ, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους 16χρονους, κατά τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν σπίτι ημεδαπού.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο, ενώ ο ένας 16χρονος, κατά τη σύλληψη του, δήλωσε ψευδή στοιχεία στους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με τον 23χρονο, είχαν διαπράξει επιπλέον και τις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών στη Καλαμάτα Μεσσηνίας:

Την 22-4-2013 το βράδυ, διέρρηξαν σπίτι ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά-κοσμήματα, χρήματα, καθώς και προσωπικά έγγραφα.
Την 25-4-2013 το βράδυ, διέρρηξαν σπίτι ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά-κοσμήματα, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -5.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για τον εντοπισμό του 23χρονου συνεργού τους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα