Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών

16:44 13/1/2014 - Πηγή: TNSite
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.

Συνελήφθησαν την 10-1-2014 το πρωί, μετά από καταδίωξη, στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών και στην ορεινή Κορινθία, έξι αλλοδαποί, μέλη οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς λαθρομεταναστών, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν με Ι.Χ. φορτηγό δεκαπέντε αλλοδαπούς μετανάστες σε παράκτια περιοχή της Πάτρας από όπου άλλα μέλη του κυκλώματος θα τους προωθούσαν με πλωτό μέσο σε χώρες της Ε.Ε. Αναζητούνται άλλοι

τρεις αλλοδαποί συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την πολυήμερη αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είναι μέλη δομημένης και με διαρκή δράση οργάνωσης και ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά των μεταναστών εντός των συνόρων της χώρας και στη συνέχεια για την προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι το κύκλωμα λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί από τις Αστυνομικές Αρχές, με τη χρήση πολλών ατόμων που εκτελούσαν χρέη «τσιλιαδόρου». Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.000-3.000 ευρώ.

στην περιοχή της Κινέττας και ολοκληρώθηκε σε ορεινή περιοχή του νομού Κορινθίας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό.

- Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

- Ένα (1) κλειδί πασπαρτού που χρησιμοποιείται για κλοπές οχημάτων.

- Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα και τρεις (3) κάρτες sim.

- Το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα