Ευρωπαίοι Vs Google για τα προσωπικά δεδομένα

13:57 20/6/2013 - Πηγή: TNSite

Με πρόστιμο απειλεί η Γαλλία, θα ακολουθήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες

20/06/201313:17

Ευρωπαίοι Vs Google για τα προσωπικά δεδομένα

«Τελεσίγραφο» τριών μηνών στον κολοσσό να συμμορφωθεί στη νομοθεσία

«Τελεσίγραφο» τριών μηνών στον κολοσσό να συμμορφωθεί στη νομοθεσίαΤον «χορό» των προστίμων σε βάρος της Google για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ανοίγει η Γαλλία.

Η

Εθνική Επιτροπή για την Πληροφορική και τις Ελευθερίες (CNIL) της χώρας απειλεί την κορυφαία μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ με πρόστιμο, αν δεν συμμορφωθεί στη γαλλική νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εντός των επόμενων τριών μηνών.

Η CNIL έδωσε τρίμηνη προθεσμία στον αμερικανικό κολοσσό για να κάνει αλλαγές. Σε αντίθετη περίπτωση θα της επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 150.000 ευρώ - και ένα δεύτερο 300.000 ευρώ αν και στη συνέχεια δεν αναλάβει δράση.

Η γαλλική επιτροπή ανακοίνωσε πως και η Ισπανία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία σχεδιάζουν να αναλάβουν ανάλογη δράση μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή στην Google προστίμων συνολικού ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

«Ως το τέλος Ιουλίου, όλες οι αρχές στο πλαίσιο της δύναμης κρούσης της Ε.Ε. για την προστασία των δεδομένων θα έχουν αναλάβει δράση εναντίον της Google», δήλωσε η πρόεδρος της CNIL Ιζαμπέλ Φαλκ-Πιεροτέν.

Η Google, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η προσέγγισή της στα δεδομένα των χρηστών γίνεται με σεβασμό των ευρωπαϊκών νόμων, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα