Ερευνητική επιτροπή για αγοραπωλησία τουρκοκυπριακής γης

20:15 29/5/2013 - Πηγή: TNSite
Ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου τέθηκαν οι καταγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου για ενδεχόμενη εμπλοκή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Στάθη Κιττή σε υπόθεση αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης στη Λάρνακα.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι έγινε κατ' αρχήν συζήτηση για το θέμα και αποφασίστηκε η σύσταση ερευνητικής επιτροπής για να εξετάσει την υπόθεση. Είπε επίσης ότι στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα υπάρχει ολοκληρωμένη

πρόταση για το ποιοί θα απαρτίζουν την επιτροπή. Έχουμε υποχρέωση, πρόσθεσε, να διερευνήσουμε το ζήτημα για να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια.

Ο κ. Χάσικος έκαμε λόγο για πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον του κάποιοι από κυβερνητικά τμήματα, όπως το κτηματολόγιο και η πολεοδομία. Ανέφερε ακόμα ότι η έρευνα θα στραφεί και εναντίον λειτουργών του κτηματολογίου, οι οποίοι παρότρυναν Ελληνοκυπρίους να προσφύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Γιώργος Γεωργίου είπε ότι για την Επιτροπή το θέμα για την αγοροπωλησία γης δεν έχει λήξει. Είπε επίσης ότι ο Τουρκοκύπριος πωλητής του τεμαχίου έχει κινήσει αγωγή εναντίον των αγοραστών, ισχυριζόμενος ότι έχει εξαπατηθεί. Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι από τον περασμένο Ιούνιο στάληκαν τέσσερις επιστολές στο διοικητικό συμβούλιο της ΣΥΤΑ, με τις οποίες η Επιτροπή ζητούσε πληροφόρηση, αλλά δε λήφθηκε ακόμη απάντηση.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα