Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Παπούλια για τις καλές συνθήκες εργασίας στην Cosco

21:14 30/5/2013 - Πηγή: TNSite

"Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια μετά την επίσκεψή του στον προβλήτα της COSCO στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά να δηλώνει "ότι περίπου 1000 εργαζόμενοι διαβιούν κάτω από καλές συνθήκες εργασίας και είναι ικανοποιημένοι" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

"Αναρωτιόμαστε ποια ήταν η εικόνα που παρουσίασαν στον Πρόεδρο

της Δημοκρατίας για να προχωρήσει σε αυτή τη δήλωση, όταν είναι γνωστό ότι οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στον προβλήτα της COSCO έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από εργαζόμενους, διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις και έχουν απασχολήσει έγκυρα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης", πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παπούλιας: "1.000 εργαζόμενοι διαβιούν κάτω από καλές συνθήκες"

To μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ), συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπούλιας είπε, πως έζησε από κοντά την αποδοτικότητα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας και μίλησε για μία μεγάλη επένδυση από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η οποία, όπως τόνισε, δεν θα είναι η τελευταία», καθώς «μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού περιμένουμε και άλλους επενδυτές» από την Κίνα.

"Το κλίμα είναι καλό, οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι διαβιούν κάτω από καλές συνθήκες εργασίας, είναι ικανοποιημένοι", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκτίμησε πως το παράδειγμα αυτής της επενδυτικής συνεργασίας «είναι πάρα πολύ χρήσιμο και για μας και για τους κινέζους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους κινέζους τουρίστες, που τους περιμένουμε κατά χιλιάδες εδώ, το καλοκαίρι».

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα