Επιστρέφει στις παλιές καλές μέρες του «Νονού» ο Φράνσις Φορντ Κόπολα;

02:29 24/5/2013 - Πηγή: TNSite

O Φράνσις Φορντ Κόπολα το κατάλαβε. Δεν του ταιριάζει το arthouse σινεμά, τα όνειρα, τα σινεφίλ θρίλερ και το ασπρόμαυρο χάος. Αντίθετα «μια ταινία-χρονικό ιταλοαμερικανικής οικογένειας από τη δεκαετία του ’30 ως τα sixties και με πρωταγωνιστές ένα αγόρι κι ένα κορίτσι στη μετεφηβική ηλικία» ακούγεται κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.

Ειδικά κάτω από την ομπρέλα της Paramount. Μετά από πειραματισμούς τύπου «Twixt», «Tetro» και «Youth Without Youth» (δύσκολο να ξεχωρίσεις το κακό απ’ το χειρότερο), ο σκηνοθέτης του «Νονού» και δημιουργός ταινιών

όπως το «Αποκάλυχη Τώρα» μάλλον αποφάσισε να αποδείξει ότι δεν έχει χάσει εντελώς τις μαγικές του ικανότητες πίσω από την κάμερα και οι φήμες τον θέλουν να επιστρέφει στο είδος που ξέρει να κάνει καλά – το δράμα εποχής με ήρωες τους Ιταλούς της Αμερικής.

Χωρίς επιβεβαίωση και λεπτομέρειες αυτή η πιθανότητα να δούμε τον μεγάλο Κόπολα να ενορχηστρώνει μια ταινία ενηλικίωσης και να ξαναμπεί στο μεγάλης κλίμακας σινεμά που την τελευταία δεκαετία φαινόταν να μην τον ενδιέφερε – με εξαίρεση το όραμά του για μια πληθωρική παραγωγή με τίτλο «Megalopolis» που όμως δεν κατάφερε ποτέ να χρηματοδοτήσει και τελικά εγκατέλειψε.

Χωρίς να το θέλουμε έχουμε ήδη γυρίσει πίσω στις εποχές του «Νονού» και φανταζόμαστε αντίστοιχους κινηματογραφικούς θριάμβους με αυτούς της οικογένειας Κορλεόνε. Αναγκαστικά θα περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις (η είδηση κυκλοφόρησε από τον THR με κάθε επιφύλαξη), αλλά υποψιαζόμαστε ότι ένας auteur σαν τον Κόπολα δε θα ήθελε να τον θυμούνται οι νεότερες γενιές μόνο για τα αμπέλια του ή για κάτι τρελά όνειρα που είδε στην Κωνσταντινούπολη. Τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα