Επιστρατεύονται 35 ειδικοί φρουροί για τις κλοπές στον ΟΣΕ

10:28 4/6/2013 - Πηγή: TNSite
Την επιστράτευση 35 ειδικών φρουρών στα τρένα αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι φρουροί επιστρατεύονται στα νέα πόστα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από μια σειρά ατυχών περιστατικών: ατυχημάτων, φθορών και κλοπών χαλκού από το εναέριο δίκτυο ηλεκτροκίνησης, αλλά και από τις ράγες.

Προτεραιότητα στις αρμοδιότητες των ειδικών φρουρών θα είναι η ασφάλεια των επιβατών

των συρμών της εταιρείας.

Από την άλλη, με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ, αυστηροποιείται το αδίκημα της κλοπής του χαλκού από το ενάεριο δίκτυο ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, το οποίο έχει αποδεκατιστεί από συμμορίες.

Πράγματι, η ζημιά είναι τεράστια, αφού μόνον η ανάταξη της ηλεκτροκίνησης, στην οποία προχωρά η ΕΡΓΟΣΕ, προϋπολογίζεται στα 25 εκατ. ευρώ.

Ο κίνδυνος απώλειας κοινοτικών κονδυλίων που είχαν δοθεί για την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο ήταν ως πρόσφατα έντονος.

Το ΣΔΟΕ εισέρχεται στις έρευνες για τα χυτήρια του χαλκού και τις επιχειρήσεις που αγοράζουν σκραπ μετάλλων, προκειμένου να εντοπιστούν οι κλεπταποδόχοι του χαλκού του ΟΣΕ.

Σκληρότατες ποινές για τους κλέφτες, αλλά και τους κλεπταποδόχους του χαλκού προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης, που θα κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ και τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα