Επίσημη πρώτη για ηλεκτρονική επίδοση δικαστικού εγγράφου: Δραστική μείωση χρόνου, κόστους και ταλαιπωρίας

19:15 14/11/2013 - Πηγή: TNSite

Πρόκειται για εξέλιξη που αποτελεί τομή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, καθώς μειώνει δραστικά τον χρόνο, το κόστος και την ταλαιπωρία, λόγω της αποκλειστικής ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η πρώτη ηλεκτρονική επίδοση έγινε παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και του προέδρου του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζου.

"Εκτιμούμε ότι

3.000.000 είναι οι σελίδες χαρτιού οι οποίες μετακινούνται μεταξύ του δικού μας υπουργείου και του ΣτΕ κάθε χρόνο. Όλα αυτά σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα.

Από την έναρξη της δράσης μέχρι και σήμερα το αρμόδιο υπουργείο έχει εκδώσει και διαθέσει ψηφιακά πιστοποιητικά και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 6.000 στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, παρέχοντας καθημερινά επιχειρησιακή και τεχνική υποστήριξη σε φορείς του Δημοσίου.

Παράλληλα έχει εκδώσει και διαθέσει ψηφιακά πιστοποιητικά σε περισσότερους από 3.000 πολίτες.

Όσον αφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, κατ' εκτίμηση θα υπάρχει εξοικονόμηση ανά έτος 18.000.000 σελίδων χαρτιού, μόνο από την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων από το ΣτΕ και τα διοικητικά δικαστήρια, χωρίς να περιλαμβάνεται η ένταξη των υπόλοιπων φορέων του Δημοσίου στο σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, όπου η εξοικονόμηση πόρων θα είναι πολλαπλάσια.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα