Επικεφαλής εταιρίας επενδύσεων ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

06:14 17/11/2013 - Πηγή: TNSite
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Warburg Pincus, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, πρόκειται να αναλάβει τον Μάρτιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση αυτή σήμερα.

Ο Γκάιτνερ είχε διαδραματίσει μείζονα ρόλο στις προσπάθειες αντιμετώπισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών τον Ιανουάριο.

Θα χειριστεί τη συνολική στρατηγική

και την διοίκηση της επιχείρησης, τις επενδυτικές τις επιλογές, την διαχείριση της οργανωτικής και χρηματοδοτικής της δομής και τις σχέσεις με τους επενδυτές, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ως ένα από τα σημαντικότερα μέλη της ομάδας των οικονομικών συμβούλων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Γκάιτνερ πιστώθηκε ότι συνέβαλε στην αποκατάσταση της ηρεμίας μετά το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης που έθεσε μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα σε κίνδυνο και προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην αγορά ακινήτων κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας του Ομπάμα.

Ο Γκάιτνερ ωστόσο δεν πέτυχε να προωθήσει φορολογικές μεταρρυθμίσεις που θα σηματοδοτούσαν, μεταξύ άλλων, την αύξηση των εισφορών που καταβάλουν εταιρείες επενδύσεων όπως η Warburg Pincus όταν κλείνουν συμφωνίες.

Πριν αναλάβει υπουργός Οικονομικών ο Γκάιτνερ ήταν επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της πολιτείας της Νέας Υόρκης (2003 - ’09), όταν συνέβαλε να πάρει μορφή η αντίδραση των ΗΠΑ στην χρηματοοικονομική κρίση της περιόδου 2008 - ’09.

Αφού εγκατέλειψε το υπουργείο Οικονομικών, εργάστηκε στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων και διεξήγαγε μια σειρά σεμιναρίων για τις οικονομικές κρίσεις σε διάφορα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Γκάιτνερ ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι η Γουόρμπεργκ Πίνκους τον προσέλκυσε λόγω της παγκόσμιας στρατηγικής της και της ηθικής της φήμης.

Η μετακίνησή του στην επενδυτική αυτή εταιρεία προστίθεται σε μια σειρά μεταπηδήσεων πρώην κυβερνητικών στελεχών σε ιδιωτικές επενδυτικές επιχειρήσεις.

Πρόσφατα ο Ντέιβιντ Πετρέους, στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην διευθυντής της CIA, εντάχθηκε στην Kohlberg Kravis Roberts & Co τον Μάιο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα