Επετεύχθη κουαρτέτο συγκυβέρνησης στο Ισραήλ

17:34 15/3/2013 - Πηγή: TNSite
«Με τη βοήθεια του Θεού υπογράψαμε. Η 33η κυβέρνηση του Ισραήλ βαδίζει σε σωστό δρόμο». Με αυτό το μήνυμα σε Twitter και Facebook ανακοίνωσε σήμερα ο Ναφτάλι Μπένετ, επικεφαλής του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος των εποίκων Εβραϊκή Εστία, ότι υπέγραψε συμφωνία συμμετοχής στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ναφτάλι Μπένετ, επικεφαλής του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος των εποίκων Εβραϊκή Εστία

Παράλληλα,

ο Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτης του θριαμβεύσαντος στις πρόσφατες εκλογές κόμματος Γες Ατίντ, διορίσθηκε στη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών βάσει τις συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου για το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Η νέα συμμαχική κυβέρνηση θα συγκροτείται από τέσσερα κόμματα, τον εθνικιστικό συνασπισμό των κομμάτων Λικούντ και Μπεϊτένου, το κόμμα των εποίκων Εβραϊκή Εστία και το κεντρώο Γες Ατίντ και την παράταξη του Κινήματος, που θα αθροίζει τις 68 από τις 120 έδρες του Κοινοβουλίου. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδος.

Η επίτευξη της συμφωνίας με το Γες Ατίντ και την Εβραϊκή Εστία επετεύχθη μία ημέρα πριν εκπνεύσει η διορία που είχε ορίσει ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες στις διερευνητικές προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης από το Νετανιάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα