Εντινγκά: Νταμπλ και πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ

16:32 8/11/2013 - Πηγή: TNSite

Την κατάκτηση του νταμπλ και την πρόκριση -τουλάχιστον- στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ οριοθέτησε ως στόχους του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά ο Ντελβίν Εντινγκά, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων που του τέθηκαν μέσω την επίσημης ιστοσελίδας της Σούπερ Λίγκας. Για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (από το οποίο πάντως ο ίδιος θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού), ο Κονγκολέζος μέσος εκτίμησε ότι θα

κριθεί στις λεπτομέρειες, ενώ για την Ευρώπη επισήμανε ότι, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν στην επόμενη φάση, είναι σε θέση να παλέψουν όποιον αντίπαλο κι αν βρουν στο δρόμο τους.

Ο Εντινγκά μίλησε αρχικά για τους στόχους του, τονίζοντας: «Θέλω να παίξω περισσότερα παιχνίδια, να πάρω ακόμη περισσότερες συμμετοχές στον Ολυμπιακό και να ανεβάσω ακόμη περισσότερο το επίπεδό μου. Πάνω απ' όλα θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τίτλους και να προχωρήσει μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτοί είναι και οι στόχοι της ομάδας μου, οπότε είναι σημαντικό το να ταυτίζονται με τους προσωπικούς μου. Θέλουμε ως ομάδα να κατακτήσουμε πρωτάθλημα και κύπελλο και να περάσουμε τουλάχιστον στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ εκτίμησε ότι «... θα είναι ένα καλό ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα, που παίζει επίσης στην Ευρώπη, όπως παίζουμε κι εμείς. Εμείς έχουμε ιδιαίτερη ποιότητα και θέλουμε να κάνουμε και κόντρα στον ΠΑΟΚ ένα πολύ καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι θα είναι μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και θα το ευχαριστηθεί. Όσον αφορά το πού θα κριθεί, σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια η νίκη από οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα απέχει ελάχιστα. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά».

Ο Εντινγκά παραδέχθηκε ότι υπάρχει κόπωση από τα συνεχή ματς, όμως υπογράμμισε πως «... προσπαθούμε, και τα καταφέρνουμε, να διατηρούμε την ενέργειά μας σε υψηλά επίπεδα, παρά τα πολλά και συνεχόμενα ματς. Δεν είναι δικαιολογία. Αν η ομάδα θέλει να πετύχει, χρειάζεται να γίνουν και θυσίες και μέσα σε αυτές είναι και το να παίξουμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες συνθήκες, συνεχόμενων αγώνων. Οφείλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και σε καλή κατάσταση, ολοκληρώνοντας το ματς με τον ΠΑΟΚ θετικά, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορεί να σταθεί ο Ολυμπιακός στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον φυσικά προκριθεί από τον όμιλο, ο 25χρονος μέσος είπε: «Έχουμε ήδη δει τον Ολυμπιακό να κάνει καλά ματς απέναντι σε σημαντικές ομάδες. Μπορούμε να κάνουμε καλά παιχνίδια, ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Δεν παίζουμε μόνοι μας, όμως. Πάντα υπάρχει αντίπαλος απέναντι, ο οποίος μπορεί να βρεθεί σε ακόμη καλύτερη μέρα απ' ό,τι εμείς. Σημαντικό για εμάς είναι πρώτα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσουμε στους "16" και από εκεί και πέρα να δούμε τον αντίπαλό μας και πώς θα τον αντιμετωπίσουμε. Θα είναι καλό και για εμάς και για την ομάδα να παίξουμε απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Θα κερδίσουμε εμπειρία και θα μπορέσουμε να δείξουμε την αξία μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα