Ένοπλοι πυροβόλησαν τον δήμαρχο μιας σουνιτικής πόλης

00:36 12/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ένοπλοι πυροβόλησαν τον δήμαρχο μιας πόλης στον Λίβανο και σκότωσαν δύο από τους ανθρώπους που τον συνόδευαν. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε επιβλέψει την ανταλλαγή ομήρων με μια αντίπαλη κοινότητα, σε μια περιοχή που βυθίζεται όλο και περισσότερο στις διαθρησκευτικές διαιρέσεις.

Η επίθεση κοντά στα σύνορα με τη Συρία υπογραμμίζει πώς ο εμφύλιος πόλεμος εκεί έχει επιδεινώσει την εχθρότητα ανάμεσα στους σιίτες και τους σουνίτες λιβανέζους παραστρατιωτικούς που υποστηρίζουν αντίπαλες πλευράς στη σύγκρουση.

Ο δήμαρχος Άλι Χουτζέιρι, σουνίτης από την πόλη Άρσαλ, πυροβολήθηκε στην

πόλη Λάμπουεχ, όπου πλειοψηφούν οι σιίτες, καθώς επέστρεφε από την ανταλλαγή ομήρων με μια αντίπαλη σιιτική κοινότητα. Οι πηγές είπαν πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής, αλλά δεν επεκτάθηκαν.

Η περιοχή της Κοιλάδας Μπεκάα, όπου συνέβη η επίθεση, κατοικείται από μικτό θρησκευτικά πληθυσμό. Μερικές περιοχές ελέγχονται από τη σιιτική μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ η οποία βοηθά τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να συντρίψει την εξέγερση. Άλλες περιοχές, όπως η Άρσαλ, είναι σουνιτικές και κάτοικοι προσφέρουν καταφύγιο στους σύρους μαχητές που στην πλειονότητά τους είναι σουνίτες.

Οι όμηροι κρατούνταν σε αντίποινα για ένα περιστατικό τον Ιούνιο κατά το οποίο τέσσερις κάτοικοι του Λάμπουεχ είχαν σκοτωθεί από αντίπαλους μαχητές, δήλωσαν οι πηγές.

Η ανακατάληψη της μεθοριακής συριακής πόλης Κουσέιρ τον Ιούνιο από τις δυνάμεις του Άσαντ, με αιχμή του δόρατος τους αντάρτες της Χεζμπολάχ, οδήγησε στη μαζική εισορή σύρων ανταρτών και πολιτών στον Λίβανο και στην επέκταση της βίας στην περιοχή της Μπεκάα.

Ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από περιοχές που θεωρείται πως βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σύρων ανταρτών έχουν πλήξει τη σιιτική πόλη Χερμέλ, ενώ συριακά ελικόπτερα έχουν περάσει στο Λίβανο και έχουν πλήξει κτίρια στην Άρσαλ.

(Φωτογραφία αρχείου)

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα