Ένας στρατιώτης νεκρός στην Τρίπολη του Λιβάνου

04:14 21/5/2013 - Πηγή: TNSite
Ένας Λιβανέζος στρατιώτης βρήκε τον θάνατο σήμερα στην Τρίπολη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα, κατά την επέμβαση του στρατού για να σταματήσουν οι νέες σύγκρουσεις ανάμεσα σε σουνίτες μαχητές των Σύρων αντικαθεστωτικών και αλαουίτες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, ενημέρωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

Η απώλεια έρχεται να προστεθεί, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, στην είδηση για τον θάνατο δύο προσώπων στην ίδια πόλη κατά την ίδια ένοπλη διαδογματική αντιπαράθεση, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

«Ένας οπλίτης βρήκε τον θάνατο και άλλοι έξι τραυματίσθηκαν»,

δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, χωρίς να προσδιορίζει πότε έχασε τη ζωή του ο στρατιώτης.

«Σήμερα υπήρξαν ασταμάτητες αψιμαχίες, ο στρατός επενέβη κι ένας οπλίτης έχασε τη ζωή του», πρόσθεσε από την πλευρά της πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ ενόπλων στην αλαουιτική συνοικία του Τζαμπάλ Μόχσεν και στο αντίπαλο σουνιτικό προάστιο Μπαμπ ελ Τάμπανεχ.

Πολλές, και συχνά πολυαίμακτες, συγκρούσεις στα δύο τούτα προάστια φέρουν αντιμέτωπους τους υποστηρικτές του Άσαντ —ο οποίος έλκει καταγωγή από την αλαουιτική κοινότητα— και τους αντιπάλους του, που κατά κανόνα προέρχονται από τη σουνιτική κοινότητα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα