Ένας νεκρός σε συγκρούσεις στην Τυνησία

03:50 29/5/2013 - Πηγή: TNSite
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 20 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στην πόλη Μπιζέρτα της Τυνησίας μεταξύ αστυνομικών και πλανόδιων πωλητών, που εξαγριώθηκαν όταν οι αρχές αποφάσισαν να τους μεταφέρουν από το κέντρο της πόλης σε άλλο σημείο.

Εκατοντάδες μικροπωλητές εκτόξευαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Λότφι Χιντούρι. Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά στην αγορά και έκαψαν λάστιχα στη μέση

του δρόμου.

Τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί μετέδωσαν ότι ένας 70χρονος πέθανε αφού εισέπνευσε τα δακρυγόνα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Οι δημοτικές αρχές της πόλης είχαν αποφασίσει να μεταφέρουν σε μια νέα αγορά τους πάγκους των πλανόδιων πωλητών, οι οποίοι ωστόσο απέρριπταν την πρόταση αυτή.

Τον Δεκέμβριο του 2010 στο Σίντι Μπουζίντ ένας νεαρός πλανόδιος πωλητής, ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι, αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες. Ο θάνατός του στάθηκε η αφορμή για την εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και εξαπλώθηκε κατόπιν σε πολλές χώρες της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, πυροδοτώντας την αποκαλούμενη «Αραβική Άνοιξη».

(Φωτογραφία αρχείου)

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα