«Ένα φονικό καλοκαίρι» με ελεύθερη είσοδο για τους σινεφίλ

15:01 25/7/2013 - Πηγή: TNSite

Δυνατές κινηματογραφικές εμπειρίες, με ελεύθερη είσοδο για τους εναπομείναντες σινεφίλ της Αθήνας, συνεχίζει να μας προσφέρει το «3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας».

Στις 25 Ιουλίου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (Αθήνα) θα απολαύσουμε την Ιζαμπέλ Ατζανί, στο ερωτικό θρίλερ του Ζαν Μπεκέρ «Ένα Φονικό Καλοκαίρι» («L’été meurtrier», 1983).

Κάπου ανάμεσα στις δύο υποψηφιότητες για Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την «Ιστορία της Αντέλ Ουγκό» (1975) και την «Camille Claudel» (1988), η μοναδική Ιζαμπέλ

Ατζανί πρόλαβε να σκανδαλίσει τα πλήθη με την πιο αισθησιακή της παρουσία στη μεγάλη οθόνη.

Το «Ένα Φονικό Καλοκαίρι» («L’été meurtrier», 1983) είναι μία ιστορία μυστηρίου, εμμονών, παρεξηγήσεων και κλιμακούμενης τρέλας που ξετυλίγεται, καθώς η 19χρονη Ελιάν μετακομίζει με την οικογένειά της σε μια πόλη του γαλλικού νότου, για να ταράξει με την υπερχειλίζουσα σεξουαλικότητά της την τοπική κοινότητα. Διόλου τυχαία, η ταινία του Ζαν Μπεκέρ, που φέτος κλείνει τα τριάντα της χρόνια, γνώρισε αξιοσημείωτη εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία.

Η προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Το 3Ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Αθήνας στηρίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ατζανί, Αλέν Σουσόν, Σουζάν Φλον, Φρανσουά Κλουζέ. Διάρκεια: 133′.

Πληροφορίες: «Ένα φονικό καλοκαίρι» του Ζαν Μπεκέρ, στις 25 Ιουλίου, ώρα:21:00, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (Αθήνα). Είσοδος ελεύθερη.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα