«Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν μπορεί να παραμείνει ατιμώρητο»

19:23 27/8/2013 - Πηγή: TNSite
«Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν μπορεί να παραμείνει ατιμώρητο», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος στην επίθεση της 21ης Αυγούστου στη Συρία στην οποία καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα.

«Αυτό το οποίο συνέβη είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο», δήλωσε ο Νταβούτογλου, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υπογράμμισε στις δηλώσεις του στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Μιλιέτ ότι η χώρα του είναι έτοιμη να

συμμετάσχει σε έναν διεθνή συνασπισμό εναντίον της Συρίας, ακόμη κι αν δεν υπάρξει ομοφωνία στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε κοντά στη Δαμασκό και στην οποία καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα είναι έργο του συριακού καθεστώτος, αν και η Δαμασκός το αρνείται κατηγορηματικά.

«Όπως και μεγάλο μέρος (των χωρών), κι εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το έγκλημα διαπράχθηκε από το καθεστώς» της Συρίας, υπογράμμισε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει ομόφωνη απόφαση εναντίον του συριακού καθεστώτος.

Ο Νταβούτογλου θα μεταβεί σήμερα στη Σαουδική Αραβία όπου θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη με Σαουδάραβες αξιωματούχους αρμόδιους για την συριακή κρίση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα