Εμείς και... άλλοι τρεις

11:15 15/11/2013 - Πηγή: TNSite
Την ώρα που η Ελλάδα θα δίνει τη δική της μάχη για να βρεθεί για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, άλλες έξι ομάδες θα διεκδικούν τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια από την ευρωπαϊκή ζώνη για να βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Το παιχνίδι της ημέρας είναι αυτό μεταξύ Πορτογαλίας και Σουηδίας, καθώς μόνο ένας εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που ήδη έχουν πετύχει 39 γκολ

την τρέχουσα σεζόν, θα βρεθεί στα τελικά. Οι Ίβηρες είναι παρόντες σε τρεις σερί διοργανώσεις Μουντιάλ, ενώ οι «βόρειοι» θέλουν να επιστρέψουν μετά την απουσία τους το 2010. Η παράδοση είναι με τους Σκανδιναβούς, καθώς έχουν ηττηθεί μόλις τρεις φορές σε 15 αναμετρήσεις με τους Πορτογάλους.

Μεγάλο ματς γίνεται και στο Κίεβο ανάμεσα σε Ουκρανία και Γαλλία (21:45). Οι γηπεδούχοι, που είναι αήττητοι για έντεκα σερί ματς, θέλουν να βάλουν τέλος στην… κατάρα των μπαράζ, καθώς αποκλείστηκαν στα μπαράζ το 1998, 2002 και το 2010 από Κροατία, Γερμανία και Ελλάδα αντίστοιχα. Οι «τρικολόρ» συμμετέχουν στα τελικά του Μουντιάλ ανελλιπώς από το 1998 έχοντας έναν τίτλο και μία δεύτερη θέση στις προηγούμενες τέσσερις διοργανώσεις κι ασφαλώς δεν θέλουν να λείψουν από το ραντεβού του καλοκαιριού. Τόσο ο Μιχαήλ Φορμένκο, όσο και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα εκατέρωθεν.

Το πρώτο χρονικά ματς της ημέρας είναι αυτό μεταξύ Ισλανδίας και Κροατίας (21:00). Οι γηπεδούχοι του Λαρς Λάγκερμπακ, που διεκδικούν την πρώτη συμμετοχή στην ιστορία τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο, θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο αμυντικό Σαέβαρσον. Η Κροατία, που θα έχει στον πάγκο της για πρώτη φορά τον Νίκο Κόβατς ο οποίος αντικατέστησε τον Ιγκόρ Στίματς μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, έχει απουσιάσει μόνο από το Μουντιάλ του 2010 μετά την ανεξαρτητοποίησή της. Νοκ άουτ είναι ο τραυματίας αριστερός μπακ Στρίνιτς.

Όλες οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την προσεχή Τρίτη.

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα